REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Politiką ir programas vertinti ne pagal rezultatus, o pagal ketinimus, yra viena iš didžiųjų klaidų.“ MiltonFriedman, Nobelio premijos laureatas

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) įvertino šios kadencijos Seime esančių politinių partijų frakcijų darbus – balsavimą Lietuvos ekonomikai ir piliečių gerovei svarbiais klausimais.Nors prieš kiekvienus Seimo rinkimus politinės partijos parengia rinkimines programas, kuriose raštu įtvirtina savo pažadus rinkėjams, Lietuvos rinkėjai ne kartą galėjo įsitikinti, jog vien rinkiminių nuostatų analizių nepakanka, nes politikų pažadai ne visada sutampa su jų veiksmais.

REKLAMA

„Vykdydami rinkiminį projektą „Pagalba rinkėjui 2012“, siekiame priminti žmonėms, kad žiūrėti reikia ne tik į politikų pažadus, bet ir į konkrečius jų darbus,“ – sakė LLRI vyresnioji ekspertė KaetanaLeontjeva.

LLRI išskyrė dešimt žmonių gyvenimo kokybę labiausiai paveikusių sprendimų: verslą kontroliuojančių institucijų reforma, viešojo administravimo reforma, aukštojo mokslo reforma, biudžeto išlaidų taupymas, pridėtinės vertės mokesčio ribos didinimas ir tvarkos pagerinimas, pirmoji ir antroji mokesčių reformos, pensijų kaupimo naikinimas, viražai gamtinių dujų sektoriuje, vaistų kainų reguliavimo įvedimas.

REKLAMA
REKLAMA

Vertinant partijų frakcijų balsavimus, maksimaliai teigiamas įvertinimas, kurį galėjo surinkti bet kuri partija, buvo 100 balų, o maksimaliai neigiamas įvertinimas – minus 100 balų. Liberalų sąjūdis surinko 8 balus, Liberalų ir centro sąjunga – 6, Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai surinko minus 1 balą, Krikščionių partija – minus 3, Darbo partija – minus 5, Tvarka ir teisingumas – minus 6, Lietuvos socialdemokratų partija – minus 20.

„Apibendrinti rezultatai rodo, kad nei viena partija nepadarė proveržio kuriant Lietuvos žmonių gerovę, o skirtumas tarp daugiausiai ir mažiausiai balų surinkusių partijų sudaro vos 28 iš galimų 200. Maksimalūs surinkti balai yra itin maži turint omenyje, kad galima buvo gauti nuo minus 100 iki plius 100 balų,“ – komentuoja ekspertė.

 

„Primindami žmonėms, kaip balsuoja politikai, tikimės, kad rinkėjai reikalaus didesnės atsakomybės iš partijų už jų rinkiminių pažadų vykdymą ar nevykdymą,“ – viliasi Kaetana Leontjeva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų