REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos mokyklose vyresniųjų klasių mokiniams žymiausi Lietuvos meno kūrėjai veda meninės kūrybos pamokas ir praktinius užsiėmimus. Netradicinių pamokų mokytojais trumpam tampa 240 garsiausių 11 meno sričių kūrėjų: architektai, muzikai, rašytojai, kompozitoriai, dailininkai, tautodailininkai, fotomenininkai, kinematografininkai, literatūros vertėjai, teatralai, žurnalistai. Tarp jų net 19 Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų.

REKLAMA
REKLAMA

Šią galimybę suteikia Lietuvos meno kūrėjų asociacijos įgyvendinamas edukacinis projektas „Auštosios kultūros impulsai mokykloms“. Per mokslo metus kūrėjai aplankys 226 Lietuvos mokyklas, kuriose įvyks 2000 meninių pamokų.

REKLAMA

Menininkai, tiesiogiai bendraudami su mokiniais, siekia praplėsti kultūros suvokimą, kelti mokinių kultūrinį ir pilietinį sąmoningumą, skatinti juos pačius tapti kūrėjais. Projekto autoriai tikisi, kad mokiniai sužinos ir atras kažką nauja, įdomaus, nekasdienio, naujomis akimis pažvelgs į paveikslą, kitaip išgirs muziką ir taps meno mylėtoju ir vartotoju.

„Tiesioginis bendradarbiavimas su žymiu žmogumi, menininku virtualaus komunikavimo internetu epochoje tampa itin vertinga patirtimi. Šiandien, kai neretai ir tuos pačius kultūros žmones pažįstame tik per televiziją, asmeninis kontaktas ir nuoširdus bendravimas daro didelį įspūdį ir poveikį, - teigia projekto vadovė Eugenija Vaitkevičiūtė. - Mokyklų ir kultūrininkų bendradarbiavimas labai naudingas ir patiems menininkams, suteikiantis galimybę būti išgirstiems, pajusti jaunimo realijas, aplinką, įpareigoja kalbėti apie svarbius dalykus paprastai, ieškoti kontakto.“

Šią savaitę meninės kūrybos pamokos ir užsiėmimai vyksta Druskininkų savivaldybės Viečiūnų, Klaipėdos rajono Lapių, Širvintų rajono Bartkuškio, Kauno rajono Kačerginės pagrindinėse mokyklose, Kretingos rajono Darbėnų gimnazijoje ir kitose mokyklose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų