REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvairios priklausomybės – rūkymas, nuolatiniai užkandžiavimai, alkoholizmas – kasdieniame gyvenime sukelia nemažai sunkumų, trukdo ne tik darbinei veiklai, bet ir asmeniniam gyvenimui. Tikriausiai kiekvienas, priklausomas nuo rūkymo, pasvajoja, kad norėtų atsikratyti šio žalingo įpročio, tačiau bandymai mesti rūkyti dažnai baigiasi nesėkmingai, o įvairūs gydymo metodai užtrunka ilgus metus. Norintiems greito ir veiksmingo būdo atsikratyti priklausomybės, siūlomas gydymas lazeriu.

REKLAMA
REKLAMA

Priklausomybių gydymas lazeriu, dar kitaip yra vadinamas šiuolaikine akupunktūra, tačiau procedūros metu kūnas nėra badomas adatomis. Taškai ausyse, tiesiogiai susiję su smegenimis, stimuliuojami lazerio spinduliu. Lazeriu veikiami biologiškai aktyvūs taškai paskatina tam tikrų medžiagų išsiskyrimą organizme. Neskausminga, tačiau efektyvi procedūra padeda priklausomybių kamuojamam žmogui atsikratyti žalingų įpročių ir grįžti į normalų gyvenimą.

REKLAMA

Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ priklausomybės ligų specialistė psichologė Neringa Bagdonaitė pasakoja, kad lazeriu galima gydyti ne tik rūkymą ar antsvorį, bet ir lengvos formos alkoholizmą bei narkomaniją. Šis gydymo metodas Lietuvoje sėkmingai taikomas jau keletą metų. N. Bagdonaitės teigimu, dauguma besikreipiančių pagalbos – norintys mesti rūkyti. Pasak psichologės, vienas didžiausių gydymo lazeriu pranašumų yra tas, kad taikant šį metodą pacientai nejaučia abstinencijos simptomų – nervingumo, irzlumo ar ūmaus poreikio užsirūkyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Praktika rodo, kad gydymas lazeriu yra išties sėkmingas. Net 77 proc. vyrų lazeriu veiksmingai atsikratė priklausomybės rūkymui. Moterų procentas šiek kiek mažesnis – 52 proc. Įrodyta, kad moterys dėl fiziologinių pokyčių yra stipriau valdomos priklausomybių ir joms sudėtingiau mesti rūkyti. Be to, neretai moterys dėl nuotaikų svyravimo, psichologinės būsenos rūko daugiau nei vyrai. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai moterys rūkydamos tiesiog bando sureguliuoti svorį. Būtent todėl joms sunkiau išlipti iš priklausomybių duobės“, – tikino N. Bagdonaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priklausomybių ligų specialistė teigia, kad procedūra lazeriu veiksmingai padeda atsikratyti fiziologinio potraukio nikotinui, kuris atsiranda po reguliaraus rūkymo, tokiu būdu sureguliuojama natūrali žmogaus neurocheminė pusiausvyra ir pacientai gali sėkmingai valdyti savo elgesį. Norintiems atsikratyti žalingo rūkymo įpročio, dažniausiai užtenka vieno seanso lazeriu, kuris trunka nuo 30 iki 40 minučių.

Psichologė N. Bagdonaitė tvirtino, kad nemažai klinikos lankytojų lazeriu pageidauja atsikratyti ir antsvorio: „Lazeriu stimuliuojant tam tikrus taškus, smegenų centrai paveikiami taip,  kad  nejaučiamas alkis, dingsta poreikis užkandžiauti, ir net mažiau maisto suvartojęs žmogus jaučiasi sotus. Procedūra leidžia lengvai kontroliuoti maisto kiekį. Dietų besilaikantys žmonės gyvena nuolatinėje įtampoje, visos jų mintys nukreiptos į maistą, juos kankina alkio jausmas. Taikant lazerinę terapiją organizmas visiškai nepatiria streso, dėl to priprasti prie taisyklingų mitybos įpročių yra labai paprasta.“

Ketinantiems atsikratyti antsvorio gali prireikti nuo 5 iki 10 procedūrų, jų skaičius priklauso nuo kiekvieno individualaus atvejo. Priklausomybių gydymas lazeriu neturi jokio šalutinio poveikio, todėl tinka ir paaugliams nuo 12 metų bei besilaukiančioms moterims.

Nr. 2571

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų