REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių kilmės JAV ekonomistas, bestselerių apie finansus autorius Douglas Casey, dalyvaudamas „Global Lithuanian Leaders“  rengtuose verslo pusryčiuose prisipažino esantis ne tik spekuliuotojas, ateistas ir anarchistas, bet ir įspėjo investuotojus apie kilsiančią pasaulio valiutų paniką.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad pasaulis sugrįš prie aukso kaip piniginės valiutos naudojimo. Kai kur tai jau vyksta. Pavyzdžiui, tarp kinų ir rusų. Jie nenori naudoti dolerių tarpusavio prekybai, nes doleris yra jų priešų valiuta“, - vieną iš pavyzdžių pateikė D. Casey. Anot jo,  už JAV ribų cirkuliuoja  17 trln. dolerių, tačiau vienintelė vieta, kur privaloma priimti dolerius, yra pati JAV.

REKLAMA

„Ateityje kils valiutų panika. Visi suvoks, kad doleris yra „karšta bulvė“. JAV vyriausybė yra prispausdinusi jų trilijonus, žmonės norės atsikratyti šių pinigų, pirkdami kažką, kas turi tikrą vertę – verslus, industrijas, idėjas. Tam tikrame taške žmones apims panika, jie atsigręš atgal į auksą“, - dėstė JAV ekonomistas.

Jis teigė pats daugelį metų investavęs į auksą ir tai tebedarantis iki šiol dėl vienos svarbios priežasties – nežinojimo, kur galima saugiau ir geriau investuoti.

Investuotojams D. Casey patarė ilguoju periodu rinktis auksą, o trumpuoju – pirkti ir pardavinėti obligacijas.

„Šiuo metu obligacijos sudaro didžiausią burbulą pasaulyje“, - sakė D. Casey.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų