REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Anglijos futbolo rinktinės kapitonas Johnas Terry dėl pykčių su britų futbolo asociacija nusprendė atsisveikinti su nacionaline ekipa. Apie tai sekmadienį vakare paskelbė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

31 metų UEFA čempionų lygos laimėtojas su Londono „Chelsea“ Anglijos rinktinės marškinėlius nuo 2003 metų vilkėjo 78-e rungtynėse ir pelnė 6 įvarčius.

REKLAMA

J. Terry pirmą kartą nacionalinės komandos garbę gynė pasaulio čempionato kvalifikacinėse varžybose su Moldova, o paskutinį kartą Anglijos rinktinės aprangą vilkėjo per šių metų Europos čempionato rungtynes su Ukraina.

EURO 2012 turnyre Lenkijoje ir Ukrainoje jis su nacionaline komanda pasiekė ketvirtfinalį, kur po baudinių serijos nusileido italams.

„Man buvo didžiulė garbė žaisti už šalį, tačiau aplinkybės verčia mane anksčiau laiko baigti karjerą. Anglijos futbolo asociacija (FA) kaltina mane rasizmu. Manoma, kad aš apšaukiau Rio Ferdinando brolį necenzūriniais ir rasę įžeidžiančiais žodžiais, nors teismas įrodė, kad to nebuvo. Tačiau FA ir toliau vykdo tyrimą ir aš jaučiu spaudimą iš jos. Tokie veiksmai trukdo man susikaupti ir atstovauti šaliai, todėl ir nusprendžiau palikti rinktinę“, - „The Telegraph“ cituoja ilgametį rinktinės žaidėją.

Praėjusiame futbolo sezone J.Terry užsipuolė Queens Park Rangers„ klube žaidžiantį Antoną Ferdinandą ir išvadino jį “su...ikta juoda kale". Anglijos teismas neįrodė, jog J.Terry diskriminavo QPR gyneją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų