REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Singapūro GP lenktynėse pergalę iškovojo „Red Bull“ ekipos lenktynininkas Sebastianas Vettelis, kuris į lyderio poziciją išsiveržė po to, kai iš pole pozicijos startavęs „McLaren“ komandos pilotas Lewisas Hamiltonas susidūrė su pavarų dėžės gedimu.

REKLAMA
REKLAMA

L.Hamiltonas po starto neužleido lyderio pozicijos, tuo tarpu iš antrosios pozicijos startavęs Pastoras Maldonado nukrito į ketvirtąją poziciją už S.Vettelio ir Jensono Buttono. Už jo rikiavosi Fernando Alonso, Paulas di Resta, Markas Webberis, Romainas Grosjeanas, Nico Rosbergas ir Michaelis Schumacheris.

REKLAMA

Starto metu nukentėjo Felipe Massa ir Vitalijus Petrovas. Pirmasis pradūrė vieną iš savo bolido padangų, o antrasis nulaužė priekinį sparną.

Į boksus keistis padangų pilotai pradėjo sukti jau devintajame rate. Pirmasis tai padarė M.Webberis. Už dvejų ratų jo pavyzdžiu pasekė ir komandos draugas S.Vettelis. Kitų trejų ratų eigoje boksuose apsilankė ir likę lenktynių lyderiai.

Po pirmųjų sustojimų serijos ir toliau pirmavo L.Hamiltonas. Už jo rikiavosi S.Vettelis, J.Buttonas ir sustojimo metu P.di Restą aplenkęs F.Alonso.

REKLAMA
REKLAMA

23-ajame rate lentkynių lyderį L.Hamiltoną ištiko pavarų dėžės gedimas. Iki tol lenktynes kontroliavęs britas buvo priverstas iš jų pasitraukti, lyderio poziciją užleisdamas S.Vetteliui.

29-ajame rate M.Webberis iš šeštosios pozicijos antrą kartą pasuko į boksus. Po rato jo avyzdžiu pasekė ir P.Maldonado bei F.Alonso.

33-ajame rate dėl Naraino Karthikeyano avarijos į trasą buvo išleistas saugos automobilis. Pilotai, kurie dar nebuvo atlikę savo antrųjų sustojimų, nedelsiant nėrė į boksus.

P.Maldonado taip pat nusprendė sukti į boksus dar kartą pasikeisti padangų, tačiau pilotas netrukus turėjo apskritai pasitraukti iš lenktynių dėl hidraulikos gedimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lenktynės buvo atnaujintos 39-ajame rate, tačiau vos po rato saugos automobilis vėl buvo išleistas į trasą dėl M.Schumacherio ir Jeano Erico Vergne'o avarijos – M.Schumacheris pražiopsojo stabdymo tašką ir trenkėsi į prancūzo „Toro Rosso“ bolido galą.

Antrą kartą lentkynės buvo atnaujintos 43-ajame rate. S.Vettelis išlaikė lyderio poziciją. Už jo rikiavosi J.Buttonas, F.Alonso, P.di Resta, N.Rosbergas ir abu „Lotus“ pilotai.

J.Buttonas nesugebėjo pasipriešinti S.Vetteliui kovojant dėl pergalės ir vokietis iškovojo antrą pergalę šių metų sezone dėl dviejų valandų limito po 59 ratų sustabdytose Singapūro GP lenktynėse.

REKLAMA

Kitos „Formulės  1“ čempionato lenktynės vyks po dviejų savaičių, spalio 7 dieną, Japonijoje.

Lenktynių rezultatai:

1. Vettelis (2)

2. Buttonas +8.9 (2)

3. Alonso +15.2 (2)

4. di Resta +19.0 (2)

5. Rosbergas +34.7 (2)

6. Raikkonenas +35.7 (2)

7. Grosjeanas +36.6 (2)

8. Massa +42.8 (3)

9. Ricciardo +45.8 (2)

10. Webberis +47.1 (3)

11. Perezas +50.6 (2)

12. Glockas +1:31.9 (2)

13. Kobayashi +1:37.1 (3)

14. Hulkenbergas +1:39.4 (3)

15. Kovalainenas (3)

16. Picas (2)

17. de la Rosa (2)

18. Senna (3)

19. Petrovas (4)

Neklasifikuoti:

20. Vergne

21. Schumacheris

22. Maldonado

23. Karthikeyanas

24. Hamiltonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų