REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Programišius Grantas Paulas, turintis „chpwn“ pseudonimą, pranešė, kad įsilaužė į naująjį „Apple“ išmanųjį telefoną „iPhone 5“.

REKLAMA
REKLAMA

Šį faktą patvirtino į savo „Twitter“ paskyrą įkėlęs „iPhone 5“ nuotraukas su paleista taikomąja programa „Cydia“. Ši programa naudojama norint gauti prieigą prie neoficialios programėlių internetinės parduotuvės ir instaliuojama tiktai „nulaužtuose“ mobiliuosiuose „Apple“ įrenginiuose.

REKLAMA

Programišius kol kas nepaskelbė instrukcijos, kaip įsilaužti į populiarųjį naujo modelio išmanųjį telefoną, kurio atviros prieigos prekyba prasidėjo penktadienį.

Įsilaužimo procedūra, pavadinta „JailBreak“,  įgalina atidaryti prieigą prie įrenginio failų sistemos ir instaliuoti  programėles, gautas ne iš oficialios „Apple“ internetinės parduotuvės „App Store“, nurodo „RIA Novosti“.

Naujajame „iPhone“ kompanija atsisakė „Google“ žemėlapių ir naudotojams pasiūlė savo pridedamąją programėlę. Ypač kandžios kritikos susilaukė programėlės generuojami trimačiai vaizdai.

2010 metų viduryje buvo iš dalies pakeistas JAV autorinių teisių skaitmeniniame tūkstantmetyje įstatymas (DMCA – Digital Millennium Copyright Act) ir įteisintas įsilaužimas į telefonus, tarp jų ir į „iPhone“, tam, kad būtų galima instaliuoti bet kokią programinę įrangą. Panašiai buvo legalizuota ir galimybė pašalinti telefono „pririšimą“ prie tam tikro mobiliojo ryšio operatoriaus tinklo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų