REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį Baltarusijoje vyksta parlamento rinkimai, kuriuos boikotavo dvi pagrindinės opozicijos partijos, praneša BBC. Prezidento Aleksandro Lukašenkos oponentai paragino rinkėjus boikotuoti rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 12:44val.) Baltarusijos parlamento rinkimuose balsavo šalies prezidentas A. Lukašinka. Į rinkimų apylinkę jis atvyko su jauniausiuoju savo sūnumi Nikolajumi.

REKLAMA

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sekmadienio rinkimai vyksta praėjus dvejiems metams, kai A. Lukašenka pasiekė triuškinamą pergalę prezidento rinkimuose.

Nuo tada Baltarusijos valdžia žiauriai slopino opoziciją.

A. Lukašenka dažnai vadinamas paskutiniu Europos diktatoriumi ir šalį valdo nuo 1994 metų.

Dvi stipriausios opozicijos partijos – Jungtinė piliečių partija (JPP) ir Baltarusijos nacionalinis frontas (BNF) – iš rinkimų kovos pasitraukė maždaug prieš savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos lyderiai rinkėjus paragino sekmadienį vietoj rinkimų imtis kitos veiklos: eiti žvejoti, aplankyti gimines, grybauti ar virti sriubą.

„Tokia mūsų reakcija į šiuos nesąžiningus netikro parlamento rinkimus“, – sakė JPP lyderis Anatolijus Lebedka.

Tačiau oficialūs šalies pareigūnai tikina, kad demokratija Baltarusijoje yra gyva ir stipri. Centrinės rinkimų komisijos sekretorius Nikolajus Ložovikas sakė, kad opozicija yra „Vakarų kūrinys“ ir Baltarusijoje ji nepopuliari.

Stebėtojai mano, kad per sekmadienio rinkimus bus dar kartą išrinktas parlamentas, nuosekliai vykdysiantis A. Lukašenkos paliepimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų