REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Matematikė Meri Genon (Mary Gannnon) iš Ohajo valstijos, gimusi be viršutinių galūnių, išmoko rašyti mokyklinėje lentoje kojomis.

REKLAMA
REKLAMA

Meri Genon iš Leikvudo miesto Ohajo valstijoje, gimusi be abiejų rankų, nepaisant ribotų fizinių galimybių, tapo matematikos mokytoja vidurinėje mokykloje.

REKLAMA

Kaip teigia moteris, ankstyvoje vaikystėje tėvai dėl ligos jos atsisakė. Pirmuosius septynerius gyvenimo metus ji praleido vaikų namuose Meksikoje. Kai mergaitei buvo aštuoneri, ją įsivaikino amerikiečių šeima, ir ji išvyko gyventi į Ohajų.

„Iš pradžių vaikai galvojo, kad jai reikalinga pastovi pagalba, tačiau Meri pasirodė esanti tikra specialistė, - patikino matematikės kolega. - Nėra jokių abejonių, kad ji yra geriausia mokytoja ne tik mūsų mokykloje, bet ir visoje apygardoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Negalia nepalaužė moters, ji įgyvendino savo tikslą gauti vairuotojo pažymėjimą: Meri savarankiškai sėdi už vairo ir važinėja į darbą asmeniniu automobiliu.

„Mokytoja kasdien mus įkvepia ir savo pavyzdžiu parodo, kad kiekvienas žmogus privalo mokytis įveikti sunkumus ir siekti tikslo, nepaisydamas kliūčių“, - sakė vienas iš jos mokinių Džeidenas Džonsonas.

Kaip savo negalią įveikusi moteris dirba mokytoja, galite pamatyti čia

Mokytoja (nuotr. Organizatorių)Kūno negalia netrukdo įgyvendinti svajones  (nuotr. fox8.com)

Moteris be rankų sugeba dirbi mokytoja (nuotr. Organizatorių)Moteris be rankų sugeba dirbi mokytoja (nuotr. fox8.com)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų