REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią sa­vai­tę Aly­taus pa­tai­sos na­mų nu­teis­tie­ji pra­dė­jo skin­ti obuo­lius Aly­taus ra­jo­ne vei­kian­čio­je ben­dro­vė­je Luks­nė­nų so­duo­se. Ji pir­mą­kart su­da­rė su­tar­tį dėl nu­teis­tų­jų įdar­bi­ni­mo.

REKLAMA
REKLAMA

Įdar­bin­ta de­šimt vy­rų

Luks­nė­nų so­dai dėl de­šim­ties nu­teis­tų­jų įdar­bi­ni­mo pa­si­ra­šė su­tar­tį su Vals­ty­bi­ne įmo­ne prie Aly­taus pa­tai­sos na­mų, ku­ri už­si­ima dar­bo nu­teis­tie­siems or­ga­ni­za­vi­mu. Mi­nė­ta įmo­nė pir­mą­kart pa­siū­lė sa­vo pa­gal­bą Aly­taus ra­jo­no so­dus au­gi­nan­čiai ben­dro­vei, o ši su­ti­ko įdar­bin­ti.

REKLAMA

So­duo­se obuo­lius ski­na tei­sę dirb­ti už įstai­gos ri­bų tu­rin­tys vy­rai. To­kią tei­sę su­tei­kia Pa­tai­sos na­mų ad­mi­nist­ra­ci­ja, va­do­vau­da­ma­si nu­sta­ty­tais rei­ka­la­vi­mais, pa­vyz­džiui, at­li­ku­siems tam tik­rą baus­mės da­lį, ge­rai be­si­el­gian­tiems.

Kaip sa­kė Aly­taus pa­tai­sos na­mų di­rek­to­rius Kęs­tu­tis Jas­mon­tas, Luks­nė­nų so­dai už nu­teis­tų­jų dar­bą at­si­skai­tys Vals­ty­bi­nei įmo­nei prie pa­tai­sos na­mų, ši pa­gal nu­teis­tie­siems pa­tvir­tin­tus dar­bo įkai­nius už dar­bą už­mo­kės so­di­nin­kų ben­dro­vei tal­ki­nu­siems vy­rams.

REKLAMA
REKLAMA

Už jų dar­bo kon­tro­lę at­sa­kin­gi Luks­nė­nų so­dų pa­skir­ti as­me­nys. Nu­teis­tuo­sius bet ku­riuo dar­bo me­tu ga­li kon­tro­liuo­ti dirb­ti siun­tu­sios įstai­gos at­sto­vai. Į dar­bą nu­teis­tuo­sius, kaip ir ki­tus tal­ki­nin­kus, iš Aly­taus at­ve­ža Luks­nė­nų so­dų suor­ga­ni­zuo­tas trans­por­tas.

„Vy­rai dir­ba nor­ma­liai, sten­gia­si, o kas svar­biau­sia – no­ri dirb­ti. Ma­ne ste­bi­na vie­nin­te­lis žur­na­lis­tų klau­si­mas, ar aš ne­bi­jau dirb­ti su ka­li­niais. La­bai no­riu, kad jūs pa­ra­šy­tu­mė­te – man Sei­mo na­rys, su­lau­žęs prie­sai­ką, yra daug di­des­nis nu­si­kal­tė­lis nei du kar­tus už ne­di­de­lius nu­si­kal­ti­mus nu­teis­ti žmo­nės”, – min­ti­mis da­li­jo­si Luks­nė­nų so­dų di­rek­to­rė Ele­na Ži­lins­kie­nė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nu­teis­tie­ji, kaip ir ki­ti tal­ki­nin­kai, so­dų ben­dro­vė­je tu­rė­tų dar­buo­tis iki spa­lio pa­bai­gos.

Iš vi­so – 67 tal­ki­nin­kai

Šį se­zo­ną Luks­nė­nų so­duo­se obuo­lius ski­na 67 tal­ki­nin­kai. Maž­daug tiek pat kaip kiek­vie­ną ru­de­nį.

So­duo­se pra­si­dė­ju­sia­me dar­by­me­ty­je tal­ki­na luks­nė­niš­kiai ir aly­tiš­kiai. Ne­ma­žai jų obuo­lius čia ski­na ne pir­mi me­tai.

Ben­dro­vė au­gi­na 140 hek­ta­rų so­dų. Dau­gu­ma nu­skin­tų obuo­lių ve­ža­ma į sau­gyk­las, ku­rių ben­dro­vė tu­ri dau­giau kaip 1 tūkst. kv. met­rų, da­lis der­liaus par­duo­da­ma. Ta­čiau di­dži­ą­ją pre­ky­bą obuo­liais Luks­nė­nų so­dai pra­de­da apie Nau­juo­sius me­tus. Di­du­ma par­duo­da­ma Lie­tu­vo­je, taip pat tu­ri­ma pir­kė­jų Vo­kie­ti­jo­je bei Len­ki­jo­je.

Kiek­vie­ną se­zo­ną Luks­nė­nų so­duo­se nu­ski­na­ma apie 2 tūkst. to­nų obuo­lių.

A. Mosteikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų