REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) antimonopoliniai organai ruošiasi atlikti dar vieną „Microsoft" patikrinimą, kadangi amerikiečių korporacija vėl įtariama piktnaudžiavus savo rinkos padėtimi: „Microsoft" mesti įtarimai pažeidžiant kitų naršyklių kūrėjų teises savo produktus turėti operacinėje sistemoje „Windows" (šį kartą – „Windows RT").

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 26 d. „Microsoft" išleis savo operacinę sistemą „Windows 8", skirtą asmeniniams kompiuteriams, o taip pat „Windows RT", skirtą planšetiniams įrenginiams su ARM platforma.

REKLAMA

Dar šių metų gegužės mėnesį oficialiame „Mozilla" tinklaraštyje pasirodė pranešimas, jog „Microsoft" savo operacinėje sistemoje „Windows RT" greičiausiai leis naudoti tik vieną interneto naršyklę: bent jau „Windows Classic" aplinkoje bus leista naudoti tik „Internet Explorer".

Iš savo pusės „Microsoft" jau paskubėjo užtikrinti, jog „Windows RT" įrenginių vartotojai pasirinkimą turės:

„Mes įsitikinę, jog po „Windows" šeimos atnaujinimo – „Windows 8", „Windows RT" ir „Windows Phone 8" – mūsų klientai gaus didesnį pasirinkimą šiame itin konkurencingame segmente. Mes bendradarbiaujam su Europos Komisija ir pasiruošę atsakyti į bet kokius jos klausimus“, – naujienų agentūrai Bloomberg kompanijos Microsoft atstovas spaudai Robin Cox.

REKLAMA
REKLAMA

2009 m. tarp ES ir „Microsoft" buvo sudaryta sutartis, kurios dėka „Windows" vartotojams buvo leista patiems pasirinkti, kokią interneto naršyklę įsidiegti savo operacinėje sistemoje.

Šių metų vasarą santykiai tarp „Microsoft" ir Europos Komisijos vėl pašlijo, sužinojus, jog operacinės sistemos „Windows 7" pirmame atnaujinimų pakete (Service Pack 1) kažkokiu būdu vartotojai neteko galimybės pasirinkti naršyklės. Aišku, „Microsoft" atstovai visa tai paaiškino „techniniu nesusipratimu“ ir pasiūlė kaip kompensaciją pratęsti minėto susitarimo laikotarpį iki 2016 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikia pažymėti, jog susitarimo tekste kalbama išskirtinai apie asmeninius kompiuterius (PC). JAV savo esme panašiame dokumente kalbama apie išskirtinai Intel-suderinamus asmeninius kompiuterius, tuo tarpu Europoje – apie asmeninius kompiuterius apskritai. Ar į šį susitarimą įeina planšetiniai kompiuteriai, kuriuose, iš esmės, ir bus diegiama „Windows RT", kol kas neaišku. Todėl jei dabar Europos Komisija vėl pradės tyrimą, tai jis bus vykdomas atskirai nuo kitų (beje, buvęs tyrimas korporacijai „Microsoft" kainavo apie milijardą eurų).

K. Pushalotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų