REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Technologijų milžinės „Microsoft“ ir „Hewlett-Packard“ naudojosi užjūrio padaliniais tam, kad nuslėptų milijardus mokesčių taip išnaudodamos spragą JAV mokesčių kodekse, praneša „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius kaltinimus įmonėms metė specialus Senato komitetas, kuris teigia, kad mokesčių vengimas technologijų sektoriuje yra plačiai paplitęs.  Esą įmonės autorinės nuosavybę, licencijų mokesčius ir autorinius atlyginimus naudojo tokiuose mokesčių užutekiuose kaip Kaimanų salos, kad būtų išvengta mokesčių JAV.

REKLAMA

„Aukštųjų technologijų industrija tikriausiai yra pirmaujanti užjūrio subjektų naudotoja autorinėms nuosavybėms perkelti“, - sakė senatorius Carlas Levinas, komisijos pirmininkas.

Komisijos išvados pasirodė kelios valandos prieš svarstymą, kurio metu pakviesti liudininkai iš „Microsoft“, „Hewlett-Packard“, „Big Four“, „Ernst&Young" ir vyriausiųjų pareigūnų iš JAV Vidaus pajamų tarnybos.

Komitetas teigia, kad nuo 2009 iki 2011 metų „Microsoft“ į užjūrio teritorijas perkėlė 21 mlrd. JAV dolerių, tai beveik pusė JAV pardavimų pajamų. Taip įmonė sutaupė 4,5 mlrd. JAV dolerių mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat teigiama, kad programinės įrangos milžinė perveda autorinius atlyginimus į padalinius, kur yra mažesni mokesčiai, pavyzdžiui, Singapūrą ir Airiją, ir taip išvengia milijardų JAV dolerių papildomų mokesčių.

Pasak komisijos „Hewlett-Packard“ finansavo veiklą JAV tarpkompaninėmis paskolomis, pasinaudodama trumpalaikėms paskoloms taikoma išimtimi ir taip išvengdama milijardų dolerių mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų