REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pareiškimas apie galimai neteisėtą politikų praturtėjimą gali turėti įtakos rinkėjų aktyvumui, mano Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Lauras Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak L. Bielinio, tokie pareiškimai, neįvardijant nieko konkretaus, blogina politinį klimatą ir prieš rinkimus yra visiškai neatsakingi bei netoleruotini. „Aš už tai, kad pasakius „A“, būtų pasakytos ir kitos raidės. Arba nereikėjo kalbėti visai. Dabar tai meta šešėlį visam Seimui ir gali neigiamai atsiliepti rinkėjų aktyvumui. Toks įspūdis, kad pareiškimu, nepasakant visko iki galo, būtų siekiama politinių tikslų. <...> Mana, kad visi pareiškimai turi būti daromi jaučiant politinę atsakomybę“, – portalui Balsas.lt aiškino politologas.

REKLAMA

VMI vadovo Modesto Kaseliausko pareiškimas, kad tarp daugiau nei šimto neteisėtu praturtėjimu įtariamų asmenų esama ir Seime, ir savivaldoje dirbančių politikų, neįvardijant konkrečių pavardžių, suerzino tiek valdžią, tiek opoziciją.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius ragina VMI rasti būdus pateikti informaciją bent jau per Seimo etikos ir procedūrų komisiją. „Mūsų labai svarbi nuostata – kad tarp valstybės tarnybos asmenų nebūtų įtariamų neteisėtu praturtėjimu. Mokesčių inspekcija, pasakiusi tokius duomenis, turėtų informuoti bent jau Seimo etikos ir procedūrų komisiją ar Seimo vadovybę, su kuriais parlamentarais tai susiję, kad neliktų kaboti šešėlis ant visų Seimo narių“, – sakė jis „Žinių radijui“. VMI teigia kol kas nesvarsčiusi būdų kaip nors detaliau informuoti Seimą apie minėtus įtarimus.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinės Darbo partijos atstovė, Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė įtaria, kad prieš rinkimus siekiama numušti rinkėjų aktyvumą ir taip pasitarnauti valdantiesiems. „Tai be abejonės meta šešėlį visam Seimui. Jei medžiaga perduota prokuratūrai – pavardės turi būti paviešintos, nes kaip man dabar žmonėms paaiškinti, kad tai ne aš? Prieš rinkimus tokios kalbos demotyvuoja rinkėjus ir atrodo, kad daroma viskas, jog jų prie balsadėžių ateitų kuo mažiau. Kad būtų dar labiau paskatintas rinkėjų įsitikinimas, jog „valdžioje vieni vagys“, – portalui Balsas.lt piktinosi V. Baltraitienė.

Balsas.lt primena, kad tai ne pirmas valstybės institucijų vadovų mėginimas panašiais pareiškimais įsikišti į politinį procesą. Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina prieš porą mėnesių pareiškė turįs informacijos, kad dalį žiniasklaidos yra papirkusios Rusijos specialiosios tarnybos, tačiau nieko konkretaus neįvardijo. Prieš 2004 metų Seimo rinkimus Specialiųjų tyrimų tarnyba atliko parodomąsias kratas kelių partijų būstinėse, tačiau jokių sėkmingų tyrimų taip ir nebuvo atlikta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų