REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį popiet grupė moksleivių iš visos Lietuvos susirinko prie Švietimo ir mokslo ministerijos ir vyriausybės.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 15.30) Moksleiviai, nešini plakatais, protestuoja prie ŠMM. Jie teigia, kad nori būti suprasti, ir skelbia, kad yra verčiami rinktis užsienio šalis.

REKLAMA

Sankcionuota akcija, anot Lietuvos moksleivių sąjungos prezidento Vyginto Eidėno, rengiama protestuojant dėl to, kad atsisakoma iš 2014 metų į 2015 metus nukelti priėmimą į universitetus pagal patvirtintas naujas sąlygas.

Nors švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ketvirtadienį sakė siūlantis naująją stojimo į aukštąsias mokyklas tvarką įvesti ne nuo 2014 m., kaip nuspręsta šiuo metu, o metais vėliau, nuo 2015-ųjų, penktadienį posėdžiavusi Rektorių konferencija tam nepritarė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien vyko Rektorių tarybos posėdis, ir jie pasakė, kad universitetai nėra linkę pradėti taikyti naująją tvarką metais vėliau.  Nors ministras ir kreipėsi į rektorius, kad naujoji tvarka būtų taikoma nuo 2015 metų, Švietimo ir mokslo ministerija pasisakė už tai, kad ji būtų taikoma jau nuo 2014 metų“, – Balsas.lt sakė V. Eidėnas.

Jo teigimu, „pagrindinis rektorių motyvas tai, kad Švietimo ir mokslo ministerija pateikė statistinius duomenis, jog 80 proc. Lietuvos mokyklų su šia sistema jau yra susitvarkę, ir mokymo procesas gali toliau normaliai vykti. Tačiau mūsų duomenimis yra visai kitaip“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai nukentės vienuoliktokai

„Sudėtingiausia tiems, kurie dabar mokosi 11 klasėje. Jie visus dalykus, kurių mokosi, pasirinko jau pernai. O dabar jie pamatė, kad reikėtų mokytis daug neplanuotų dalykų, jeigu stodami norės surinkti maksimalų balų skaičių. Antras dalykas – dalyje mokyklų iki šios dienos kyla problemų dėl krūvių ir tvarkaraščių“, – aiškino V. Eidėnas.

Anot Lietuvos moksleivių sąjungos prezidento, dėl naujųjų sąlygų iš esmės keičiasi požiūris į mokymosi procesą.

„Pastaruoju metu buvo akcentuojama, kad reikia gilintis į tris ar keturis konkrečius dalykus, kurių reikės, o dabar bandoma grįžti prie to, kaip buvo senais laikais, kai reikėjo mokytis visko ir žinoti apie viską.  Bet tam nėra pasiruošę nei mokyklos, nei moksleiviai“, – sakė jis.

V. Eidėno teigimu, jeigu būtų nuspręsta priėmimą į aukštąsias mokyklas pagal naujas sąlygas rengti metais vėliau, „būtų pakankamai laiko visiems susėsti ir kalbėti apie turinį“, o moksleiviai turėtų pakankamai laiko išsakyti savo nuomonę, į kurią nebuvo atsižvelgta kuriant naująją tvarką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų