REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą penktadienį, rugsėjo 28-ąją, duris atvers dešimtys laboratorijų ir aukštųjų mokyklų fakultetų, kurie „Tyrėjų nakties“ dalyviams pristatys dažnai nežinomas mokslo pasaulio paslaptis ir atradimus.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip dvylikos valandų renginių maratonas, kupinas intriguojančių ir netikėtų atradimų, tęsis iki vėlyvo rugsėjo 28-osios vakaro, sakoma rengėjų pranešime.  Aštuntą kartą vyksiančioje „Tyrėjų naktyje" šiemet dar daugiau renginių vyks viešose, netradicinėse mokslui miesto erdvėse, kurios praeitais metais sulaukė itin didelio lankytojų susidomėjimo.

REKLAMA

Pasak rengėjų, daugiau kaip 100 renginių didžiuosiuose šalies miestuose kvies renginio dalyvius išbandyti ir pamatyti tai, ką Lietuvos mokslininkai kasdien veikia už uždarų durų, o „Tyrėjų nakties“ renginiai, skirti mokiniams, jau kitą savaitę vyks daugiau kaip 90 šalies mokyklų.

„Manau, kad kai kurie dalyviai renginių metu gali ne tik susipažinti su tyrėjų darbo specifika, bet ir, galbūt, atrasti naująjį savo pašaukimą bei persikvalifikuoti iš, tarkime, teisininko ar vadybininko, į chemiką ar fiziką, pamatę šias sritis naujoje šviesoje.“, - šypsosi vienas iš renginio organizatorių Baltijos pažangių technologijų instituto direktorius dr. Tomas Žalandauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrėjų naktyje“ dalyvauja daugiau nei 30 Europos šalių, t.y. daugiau nei 300 Europos miestų. „Tyrėjų naktis" – Europos Komisijos iniciatyva. Lietuvoje šiemet didžioji dalis renginių vyks Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose, Molėtuose.

Sostinės „Coffee Inn“ kavinės pristatys diskusijų ciklą ir cheminius bandymus, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete vyks interaktyvus seminaras apie vadovavimą, Kino teatre „Pasaka“  bus išrinkti moksleivių trumpų filmų konkurso „Distiliuotos idėjos“ nugalėtojai bei rodomi juodai balti mokslinės fantastikos filmai, o knygyne „Mint Vinetu“ vyks interaktyvios paskaitos apie kūrybingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Gedimino technikos universitetas „Tyrėjų nakties“ metu kvies susitikti su laidos „Mokslo sriuba“ kūrėjais, demonstruos VGTU sukurtą elektromobilį, lazerinio skenavimo technologijas. Universitete taip pat galima bus dalyvauti kuriant miestą ar susipažinti su knygos gimimo procesais.

Vilniaus universitete nakties lankytojai galės klonuoti augalus ir išskirti DNR. Renginio dalyviai kviečiami išmokti atpažinti melą, sužinti apie keliaujančius augalus ir apsilankyti superkompiuterių centre bei chemijos laboratorijoje.

REKLAMA

Aleksandro Stulginskio universitete Kaune bus pristatytas traktorius, valdomas iš kosmoso, demonstruojamas laukinių žvėrių danties pjūvis, bus galima stebėti gervių migraciją saulėlydžio metu Novaraisčio valstybiniame ornitologiniame draustinyje.

Kauno technologijos universitetas atvers savo laboratorijas, kuriose pristatys nanopluošto oro filtrų gamybą iš plastikų atliekų, mokys dalyvius pačius pasigaminti veidrodėlį, patars kaip sėkmingai mokytis pelėdoms ir vyturiams.

Šiaulių universitetas pristatys paskaitą apie augalus, kurie gali būti naudojami kaip dažai, pristatys alternatyvius kompiuterio valdymo būdus ir parodys, kokius pėdsakus žmonės palieka internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų