REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugpjūčio 15 dienos, Vilniaus miestui įsivedus naują e. bilieto sistemą su Vilniečio kortele,  keletą savaičių fiksuoti įvairūs trukdžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai ir miesto svečiai susidūrė su nepatogumais, ypač pirmosiomis dienomis, nes teko pirkti vienkartinius bilietus, o žmonėms, negalėjusiems jų įsigyti spaudos kioskuose, teko brangiau pirkti iš vairuotojų. Tiesa, vėliau miesto savivaldybė padidintus transporto bilietų tarifas panaikino ir grąžino senuosius. Kurį laiką sistema lyg ir funkcionavo be gedimų, tačiau po mėnesio, panašu, situacija vėl kartojasi.

REKLAMA

Šįryt Balsas.lt žurnalistė pabandė pasipildyti Vilniečio kortelę, bet to padaryti nepavyko net keturiuose  skirtinguose Vilniaus rajonuose  veikiančiuose kioskuose. Iš pradžių sistema neveikė Naujamiesčio rajone, prie Naugarduko stotelės įsikūrusiame kioske. Jo pardavėja purtė galvą ir teigė, kad ryte sistema veikė, bet vėliau užlūžo. Kada artimiausiu metu vėl bus galima pildyti e. bilietus, ji pasakyti negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Situacija kartojosi ir prie Žaliojo tilto skirtingose gatvės pusėse įsikūrusiuose kioskuose. Abiejų jų pardavėjos teigė, kad naujų Vilniečio kortelių nebeturi, o pildyti jau įsigytų iš anksčiau kol kas negali – nėra ryšio.

Šviesa tunelio gale iš pradžių turėjo nušvisti prie Europos aikštės stotelės esančiame kioske. Jo pardavėja patvirtino, kad korteles pildo. Ji  pinigus ir kortelę priėmė, tačiau pabandžius atlikti paslaugą – vėl susidūrė su tomis pačiomis problemomis, kaip ir ankstesnių kioskų pardavėjos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu pastebėti, kad e. bilieto sistema strigo ir ketvirtadienio vakarą. Prie Vilniaus mažojo teatro veikiančiame kioske vėl buvo atsisakyta papildyti Vilniečio kortelę, nes nebuvo ryšio su sistema.

Susisiekus su „Lietuvos spauda“, kuri prekiauja e. bilietais ir Vilniečio kortelėmis,  buvo patvirtinta, kad trukdžių šįryt užfiksuota, tačiau dabar sistema vėl veikia. Neprisistačiusi „Lietuvos spaudos“ atstovė teigė, kad trukdžiai įvyko ne dėl jų kaltės. Daugiau komentarų suteikta nebuvo.

Anksčiau skelbta, kad Vilniaus miesto savivaldybė svarsto nemokamo transporto idėją, kurią ketina įgyvendinti Talinas.

REKLAMA

„Norime sužinoti vilniečių nuomonę, ar visuomeninis transportas turėtų būti nemokamas visiems, ar tik gyvenamąją vietą Vilniuje deklaravusiems asmenims. Vis dėlto, lauktume ir siūlymų, iš kokių šaltinių galima finansuoti projektą – ar mažinti finansavimą esamoms biudžeto sritims, pavyzdžiui, švietimui, sveikatos apsaugai, kultūrai, ar įvesti papildomų mokesčių“, – tuo metu sakė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius. Vėliau šios idėjos atsisakyta.

Savo ruožtu Talinas, kaip šįryt pranešė „Elta“, priėmė sprendimą suteikti visiems Estijos sostinės gyventojams teisę nuo 2013 metų sausio 1 d. nemokamai naudotis visuomeniniu transportu.

Talino visuomeninis transportas bus nemokamas visiems žmonėms, įtrauktiems į miesto gyventojų registrą.

Teisę nemokamai važiuoti Talino visuomeniniu transportu taip pat turės visi moksleiviai ir studentai iki 19 metų amžiaus nepriklausomai nuo to, kur jie yra įregistruoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų