REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniaus mažajame teatre septintą kartą išdalinti Švedijos verslo apdovanojimai („Swedish Business Awards 2012“).

REKLAMA
REKLAMA

Ceremoniją pradėjo Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin kartu su Švedijos prekybos tarybos biuro Vilniuje vadovu Mariu Zalatoriumi. Pasveikinimo žodį tarė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Į renginį susirinko gausus būrys garbingų svečių, tarp kurių galėjai pamatyti ir prezidentą Valdą Adamkų.

REKLAMA

Prezidentė D. Grybauskaitė savo kalboje gyrė Švedijos verslų Lietuvoje atstovus ir sakė, kad norėtų, jog lietuviški verslai imtų pavyzdį iš Šiaurės šalių inovacijų ir socialinės atsakomybės srityse.

„Norėčiau, kad mūsų šalies verslai lygiuotųsi į Šiaurės šalių verslo modelius – siektų, kad verslas, augtų harmonijoje su žmonėmis bei aplinka. Vyliuosi, kad ir toliau glaudžiai bendradarbiausime“, – sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, sėkimingas verslas gali dar labiau suartinti šalis, to ji ir linkėjo visiems į renginį susirinkusiems Švedijos ir Lietuvos verslo atstovams.

Švedijos parlamento Pramonės ir Prekybos komiteto vadovas Matsas Odellas, taip pat dalyvavęs renginyje,  pasidžiaugė, kad net 60 proc. Lietuvos bankų sektoriaus užima Švedijos bankai, o apskritai imant skirtingas verslo rūšis Lietuvoje veikia per 100 švediško kapitalo įmonių. Tai rodo glaudžius mūsų šalių bendradarbiavimo santykius.

„Švedija pirmauja Europoje pagal atliekamus tyrimus ir kuriamas inovacijas, tačiau turime sunkumų savo idėjas komercializuodami, todėl bendradarbiavimas su Lietuva galėtų padėti šioje srityje“, - sakė Švedijos parlamento atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji pristatyta „Swedish Business Awards“ kategorija – „Sustainable Growth Award". Jos nominantai – baldų kompanija „Baldai Jums“, 11 kiaulių ūkių Lietuvoje turinti „Saerimner“ ir  pastatų projektuotoja „Staticus“. Šioje kategorijoje laimėtoja paskelbta –  „Baldai Jums“. Laureatams įteiktos Gedimino Kavaliausko sukurtos statulėlės, simbolizuojančios Baltijos jūros bangą.

Antroji kategorija – „Corporate Social Responsibility". Joje nominuotos  kompanijos „Mantinga“ , „Saerimner“ ir „Servico“. Šios kategorijos laimėtoją paskelbė jo ekselencija prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA

„Socialinė atsakomybė yra raktinis žodis, kuris apibūdina Švedijos ir kitų Šiaurės šalių verslo  kultūrą. Tikiuosi, kad ši kultūra išplis ir Lietuvoje. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad inovatyvūs verslai reikalingi ne tik šalies ekonomikos augimui, bet ir tarpusavio ryšių užmezgimui„, - kalbėjo V. Adamkus. Jis „Corporate Social Responsibility“ kategorijoje laimėtoju paskelbė – „Servico“.

Trečioji kategorija – „Business IQ of the Year“  įsteigta žurnalo „IQ".  Joje buvo nominuotos kompanijos: „Amilina“, „Ekspla“, „Pixelmator Team“, „Staticus“ ir  „Viltechmeda“. Ją pristatė filmų kūrėjas Marius Markauskas ir įteikė apdovanojimą bendrovei - „Ekspla“. Įmonės vadovas atsiimdamas apdovanojimą juokavo, kad neseniai viešėdamas Indijoje išgirdo naują dviejų religijų Lietuvoje versiją – pirmoji religija yra krepšinis, o antroji – lazeriai, kuriuos kompanija gamina ir kurie garsina pasaulyje mūsų šalį.

REKLAMA

Ketvirtoji apdovanojimų kategorija, pristatyta ceremonijos metu, – jaunasis metų verslininkas („Young Entrepreneur of the Year"). Kategorijoje varžėsi –  Augustinas, Kristijonas, Dominykas Vizbarai su kompanija „Brolis Semiconductors“, Mantas Mikuckas su „Practica Capital“ partner ir Petras Budvytis su kompanija „Ąžuolo baldai“. Laimėtoją paskelbė rašytojas, filosofas ir garsus mąstytojas Alexandras Bardas. Laimėtojais tapo broliai Vizbarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų