REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Danijos policija sulaikė šešis Lietuvos piliečius, jų namuose Lietuvoje atliktos kratos.

Po to, kai Estijos ir Suomijos policija „susėmė“  vilkikų grobikus iš Lietuvos, Danijos policija sėkmingai demaskuoja jų šalį siaubiančius mūsų tėvynainius.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį į Klaipėdą atvyko Danijos policininkai, kurie atliko kratas įtariamųjų namuose. Aptikta vogtų dviračių ir elektrinių įrankių.

REKLAMA

Šių metų liepos mėnesį Šiaurės Zelandijos regiono (Danija) policijoje buvo pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl dviračių vagysčių. Dar anksčiau Klaipėdos rajone pasieniečiai sulaikė tris vilkikus ir automobilį, kuriais gabenta beveik 200 dviračių. Vėliau paaiškėjo, kad jie yra pavogti Danijoje, kur dviračiu važinėja kas antras gyventojas.

Danų pareigūnai į Lietuvą atvyko įsitikinti, ar visi šie dviračiai buvo pavogti Danijoje, patikslinti įtariamųjų rato, pasikeisti su kolegomis iš Klaipėdos turima informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad organizuota dviračių vagių gauja  suburta tam, kad Danijoje vogtų ir į Lietuvą gabentų pavogtus dviračius. Išsiaiškinti  šios gaujos struktūrą, jos narių tarpusavio ryšius danams padėjo aktyvus bendradarbiavimas su Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnais bei Klaipėdos apygardos prokurorais.  Klaipėdoje kai kurių  gaujos narių atžvilgiu atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl vogtų daiktų realizavimo.

Pasak danų, jų vizitas Lietuvoje abiems pusėms buvo labai naudingas, jis leis greičiau užbaigti tiek Danijoje, tiek Lietuvoje atliekamus tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviračių vagystės Danijoje yra gana dažnas nusikaltimas, šias itin populiarias transporto priemones šalyje vagia toli gražu ne tik Lietuvos piliečiai, todėl šiems nusikaltimams atskleisti danų pareigūnai skiria didžiules lėšas ir pajėgas.

Beje, nuo vagišių iš Lietuvos kenčia ir vokiečiai, paliekantys dviračius prie metro stotelių. Pasak Vokietijos pareigūnų, per dieną pavagiamos kelios dešimtys šių transporto priemonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų