REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį rytą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje sušauktas paskutinis šios kadencijos LTOK Vykdomojo komiteto posėdis. Didžiausias dėmesys buvo skiriamas finansavimui bei išlaidų pateikimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu padėkoti visiems olimpinės misijos dalyviams, treneriams, techniniam personalui už jų darbą, kad šie metai būtų ypatingi visomis prasmėmis, o pirmiausia – pergalėmis. Ne vien olimpinis komitetas nuveikė šiuos darbus. Noriu padėkoti ir sporto departamentui, olimpiniam sporto centrui bei federacijoms“, – kalbėjo Artūras Poviliūnas.

REKLAMA

Iš posto besitraukiantį komiteto vadovą norėtų pakeisti šaulė Daina Gudzinevičiūtė, disko metikas Virgilijus Alekna bei dar keli kandidatai.

„Mano misija jau baigta. Išrinksime komisijos pirmininką ir viskas prasidės iš naujo“, – reziumavo paskutines dienas pareigas einantis A. Poviliūnas.

Didžiausia problema – finansavimas

LTOK buvo priverstas padvigubinti finansavimą Lietuvos nacionalinei krepšinio rinktinei dėl išvykimo į Venesuelą, kur buvo kovojama dėl kelialapio į Londono olimpines žaidynes. Pristačius LTOK biudžetą ir išlaidas – neapsieita ir be kritikos. Olimpiados misijos vadovas Algirdas Raslanas teigė, esą nėra matomas tikslus fondas.

REKLAMA
REKLAMA

LTOK sprendė ir vieną didžiausių problemų dėl nacionalinės ledo ritulio lygos. Situacija itin sudėtinga – skolos siekia 600 tūkstančių litų. Federacijos veikla nėra suspenduota, tačiau sąskaitos „įšaldytos“. Šią savaitę Petras Nausėda kreipėsi į olimpinį komitetą dėl papildomo finansavimo, tačiau A. Poviliūnu teigimu, daugiau nei 15 tūkst., kurie yra mokami kiekvienai federacijai kas mėnesį – neįmanoma. LTOK nariai paskatino federaciją kreiptis į Vyriausybę. Jeigu prie rinktinės lapkričio 8–11 dienomis Budapešte dėl kelialapio į Sočio olimpines žaidynes prisijungtų „New Jersey Devils“ puolėjas Dainius Zubrus, LTOK teigia, kad būtų priversta rasti lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Raslanas taip pat iškėlė problemą: kaip atsidėkoti pirmiesiems olimpinių medalininkų treneriams. „Vakar kalbėjau su pirmuoju Rūtos Meilutytės treneriu (aut. past. – Giedrius Martinionis) ir jis teigė, kad be konflikto čia nebus apsieita. Reikia ieškoti kito šaltinio, kaip kompensuoti tą situaciją. Nelieka kitos išeities, kaip dalį pinigų „nupjauti“ nuo dabartinio trenerio. Nes federacija pinigų neturi ir prasidėjo pasiruošimas kitoms olimpinėms žaidynėms.“

Rugsėjo mėnesio pradžioje Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojo Vytauto Vainio pasirašytame atsakyme Lietuvos plaukimo federacija (LPF) konstatavo: „Negalime skirti premijų G. Martinioniui, A. J. Juozaičiui, L. Kačiušytei, E. Vaitkaičiui, A. Bogdeliui, nes jie nėra Lietuvos olimpinės rinktinės nariai.“

REKLAMA

Nori geresnio automobilio

LTOK buvo priversta svarstyti olimpinės čempionės, penkiakovininkės Lauros Asadauskaitės prašymą dėl geresnio automobilio įsigijimo. Esą sportininkei automobilis, su kuriuo jai dabar tenka važinėti – per mažas. Penkiakovininkė automobilį jau išsirinko, jo kaina siekia 282 tūkst. litų. Kai kurie LTOK nariai nejučiomis pratrūko juoku. „Jeigu duosime jai, tai ir kiti norės.“

V. Zubernis pasiteiravo „Krasta Auto“ atstovų, ar įmanoma sportininkei sumokėjus kainų skirtumą (aut. past. 78 tūkst. litų) įsigyti geresnį automobilį. Gavęs atstovų patvirtinimą šią džiugią žinią pranešė mūsų čempionei. Tiesa, ši atšovė: „Jei būčiau norėjusi pati primokėti, tai nebūčiau kreipusis į jus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų