REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiau­lių ap­skri­ties po­li­ci­jos Eko­no­mi­nių nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo sky­riaus pa­rei­gū­nai Ra­sei­nių ra­jo­ne išar­dė di­džiu­lį „bra­vo­rą“, ku­ria­me na­mi­nė deg­ti­nė bu­vo ga­mi­na­ma iš pū­van­čios dvė­se­lie­nos pa­ga­min­to rau­go. Ma­no­ma, kad šis gė­ri­mas bu­vo rea­li­zuo­ja­mas ne tik Ra­sei­nių, bet kai­my­ni­niuo­se ra­jo­nuo­se.

REKLAMA
REKLAMA

Ras­ta pu­sė to­nos pro­duk­ci­jos

Ga­vę in­for­ma­ci­jos, kad Ra­sei­nių ra­jo­ne, Zbor­čiz­nos kai­me, ku­ria­me tik dvi tro­bos ir vie­na jų ne­gy­ve­na­ma, su­pan­čio miš­ko glū­du­mo­je va­ro­ma sa­ma­nė, po­li­ci­nin­kai rug­sė­jo 17-osios va­ka­rą „bra­vo­rą“ su­ra­do.

REKLAMA

Išp­jau­to­je lau­ky­mė­je, anot pa­rei­gū­nų, di­džiu­lė pa­ku­ra kaip tik šil­dė van­dens ka­ti­lą, iš ku­rio ga­rai vamz­džiu ke­lia­vo į cis­ter­ną su rau­gu.

Už­kai­tin­to rau­go ga­rai skli­do ir pro at­vė­si­ni­mo įren­gi­nį, iš ku­rio sro­ve­le bė­go na­mi­nu­kė.

At­vy­kus pa­rei­gū­nams, pir­mo va­ry­mo na­mi­nės deg­ti­nės ras­ta apie 489 lit­rus.

Na­mi­nės kva­pas kri­mi­na­lis­tams pa­si­ro­dė neįp­ras­tas – su švinks­tan­čios mė­sos dvo­ku.

REKLAMA
REKLAMA

Ap­žiū­rė­ję „bra­vo­ro“, įsi­kū­ru­sio už pu­sant­ro šim­to met­rų nuo so­dy­bos, priei­gas, Eko­no­mi­nių nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo sky­riaus pa­rei­gū­nai ra­do dar vie­ną me­ta­li­nę tal­pą su to­na rau­go ir dvi jau tuš­čias šiam rau­gui ruoš­ti skir­tas pen­kia­to­nes maž­daug dvie­jų met­rų skers­mens tal­pas.

Prie vie­nos tal­pos sto­vė­jo už­deng­ta sta­ti­nai­tė, nuo ku­rios skli­do dvo­kas.

Ati­den­gę sta­ti­nę, pa­rei­gū­nai skys­ty­je ra­do pū­van­čios mė­sos ga­ba­lus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Na­mi­nės ga­mi­ni­mo pro­ce­są pri­žiū­rė­ju­sių vy­rų ti­ki­ni­mu, sta­ti­nė­je – nu­dvė­su­sios kar­vės mė­sa, skir­ta šu­nims šer­ti.

Ta­čiau pa­rei­gū­nams ne­ki­lo abe­jo­nių, jog nu­gai­šę gy­vū­nai bu­vo nau­do­ja­mi rau­go ruo­ši­mo pro­ce­sui pa­grei­tin­ti, dėl to ir pir­mo va­ry­mo pro­duk­tas tu­rė­jo šleikš­tų kva­pą.

Pro­ce­sui pa­si­ruoš­ta iki smulk­me­nų

Ras­tos na­mi­nės deg­ti­nės ga­mi­ni­mo apa­ra­to pa­jė­gu­mai, anot kri­mi­na­lis­tų, bu­vo di­džiu­liai. Ma­no­ma, kad „bra­vo­re“ ras­ta pus­to­nė na­mi­nu­kės – vie­nos die­nos ga­my­bos re­zul­ta­tas.

REKLAMA

Įran­ga na­mi­nei deg­ti­nei ga­min­ti bu­vo mo­bi­li. Rau­gas iš skir­tin­go­se vie­to­se stovinčių ka­ti­lų bu­vo su­pi­la­mas į cis­ter­ną, ku­ri trak­to­riu­mi bu­vo nu­tem­pia­ma iki pa­ku­ros su van­dens ka­ti­lu.

Čia vamz­džiais ir žar­no­mis cis­ter­na su­jun­gia­ma su van­dens ka­ti­lu ir va­di­na­muo­ju šal­dy­tu­vu. Pa­si­bai­gus pro­ce­sui, žlaug­tai (ga­my­bos at­lie­kos), li­kę cis­ter­no­je bu­vo ga­be­na­mi į so­dy­bą.

Van­dens ka­ti­las su pa­ku­ra, esant rei­ka­lui, ir­gi ga­lė­jo bū­ti per­ga­be­na­mas – į jį ga­li­ma bu­vo įsta­ty­ti čia pat be­si­mė­čiu­sius ra­tus.

REKLAMA

Pa­reikš­ti įta­ri­mai

At­li­kus kra­tą „bra­vo­ro“ sa­vi­nin­kų gy­ve­na­ma­ja­me na­me, ras­ta įvai­raus dy­džio tal­pų su na­mi­ne deg­ti­ne. Ma­žes­niuo­se in­duo­se na­mi­nis al­ko­ho­lis bu­vo dar ir pa­gar­din­tas – už­pil­tas ant vyš­nių, avie­čių, apel­si­nų.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai su­lai­kė so­dy­bo­je gy­ve­nan­čius 41 me­tų G. R., jo su­gy­ven­ti­nę 35 me­tų L. P. ir na­mi­nės deg­ti­nės ga­mi­ni­mo pro­ce­se tal­ki­nu­sį A. Š.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo­la­ti­nės gy­ve­na­mo­sios vie­tos ne­tu­rin­tis A. Š. į Ra­sei­nių ra­jo­ną at­kly­do iš Že­mai­ti­jos ir so­dy­bo­je glau­dė­si už val­gį bei ci­ga­re­tes pri­žiū­rė­da­mas „fab­ri­kė­lio“ dar­bą.

Tri­ju­lei pa­reikš­ti įta­ri­mai dėl ne­tei­sė­to na­mų ga­my­bos stip­rių al­ko­ho­li­nių gė­ri­mų ga­mi­ni­mo ir apa­ra­to jiems ga­min­ti lai­ky­mo.

Naminės degtinės varykla Raseinių rajone (nuotr. Policijos)Naminės degtinės varykla Raseinių rajone (nuotr. Policijos)

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų