REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pastaroji valdžia labai daug nuveikė, kad į Lietuvą ateitų užsienio investicijos, todėl per kelerius metus ir sugebėjome pritraukti tiesioginių užsienio investicijų už 10 mlrd. litų. Ir subsidijos verslininkams – tik „saldainiukas“, kuris atsipirko su kaupu, nes įmonės tokią pačią sumą per metus gražina mokesčių pavidalu. Potencialius investuotojus pozityviai nuteikia valdžia, kuri deklaruoja, kad šalis siekia tiesioginių užsienio investicijų, kurios atstovai važiuoja patys susitikti su investuotojais, kviečia juos“, – Balsas.lt sakė Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė, paklausta, kaip vertina darbą baigiančios vyriausybės veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jos teigimu, galėjome pritraukti dar daugiau užsienio investuotojų. „Ekspertų vertinimu, Lietuvos pelno mokesčių sistema yra vien patraukliausių Europos Sąjungoje, tačiau per „naktinę“ mokesčių reformą ji buvo sugriauta. Gerai, kad ši klaida vėliau buvo ištaisyta, bet reikės šiek tiek laiko, kol pasivysime tai, ką dėl praradome“.

REKLAMA

Įmonės, nesilaikančios darbo kodekso – Lietuvos bėda

„Gaila, kad priešrinkiminiam periodui buvo atidėtas darbo santykių lankstinimo paketas. Tai socialiai per daug jautrūs dalykai, kad juos būtų galima svarstyti prieš rinkimus. Lankstesni darbo santykiai padėtų sukurti daugiau darbo vietų, kurių dabar Lietuvai labai reikia. Bet naujiems verslams, informacinių technologijų įmonėms, paslaugų centrams netinka darbo santykius apibrėžiančios nuostatos, parašytos tada, kai dominavo gamyklos. Lietuvos problema ta, kad yra įmonės, kurios laikosi Darbo kodekso, ir yra įmonės, kurios nesilaiko. Dėl to ir kyla nerimas. Bet jeigu toliau griežtinsime Darbo kodeksą, atsiras dar daugiau įmonių, kurios jo nesilaikys“, – teigia R. Skyrienė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai valdžiai sieks įrodyti, kas naudinga Lietuvai

„Krizė ne vieną išmokė slėpti mokesčius, padaugėjo bandymų nelegaliai įsivežti prekes, todėl reikės rasti naujų būdų, kaip suvaldyti šiuos dalykus ir užkirsti jiems kelią. Kova su šešėliu ir kontrabanda bus labai didelis iššūkis būsimai vyriausybei.

Manyčiau, kad reikia tęsti reguliuojančių institucijų reformą – kad reguliuotojas būtų ne kirvis, kuris kapoja galvas, bet ir patarėjas, kuris į verslininkus žiūri kaip į klientus, o ne tik apie tai, kaip juos nubausti, uždaryti ar apmokestinti“, – apie iššūkius, laukiančius tų, kurie perims valdžios vairą po rinkimų į Seimą sakė R. Skyrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes kalbame apie palankias verslo sąlygų visiems verslams – tiek vietos, tiek užsienio.

Kalbėsime su nauja vyriausybe. Norėtųsi, kad naujoji valdžia įgyvendintų tai, dėl ko susitarė politinės partijos, darbdaviai ir profesinės sąjungos, ir mažintų darbo jėgos apmokestinimą. Dabar didžiulė mokesčių, pavyzdžiui „Sodros“, našta gula ant darbdavio. Mažesnė darbo jėgos kaina paskatintų juos kurti naujas, gerai apmokamas darbo vietas“, – Balsas.lt aiškino Investuotojų forumo vykdomoji direktorė.

„Žinoma, per rinkimus daug ką galima žadėti, bet mes kalbame ir dirbame su visomis politinėmis jėgomis. Ir jeigu reikės, bandysime įrodyti, kad vieni ar kiti sprendimai gali būti nepalankūs šalies ekonomikai ir gyventojams“, – sako R. Skyrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų