REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietvakarių Anglijos miestas Plimutas šiandien ketina triukšmingai pasveikinti savo olimpines žvaigždes – lietuvę Rūtą Meilutytę ir britą Tomą Daley.

REKLAMA
REKLAMA

2012 metų Londono olimpinių žaidynių prizininkų garbei šiandien rengiamos iškilmės ir paradas: aštuoniolikmetis nardytojas T. Daley, bronzos medalio laimėtojas, ir penkiolikos metų plaukikė R. Meilutytė, iškovojusi aukso medalį Lietuvai, bus vežami Plimuto gatvėmis atviru autobusu.

REKLAMA

Vėliau abiejų sportininkų, kurie yra Plimuto koledžo mokiniai, interviu bus transliuojami gyvai dideliame ekrane, miesto centre.

Parade dalyvaus ir kiti olimpinių žaidynių sportininkai, nardytojos Tonia Couch bei Sarah Barrow, plaukikai Antony James, Jamila Lunkuse ir Jade Howard bei fechtuotoja Corinna Lawrence.

Prie jų prisijungs ir parolimpinių žaidynių dalyvė – krepšininkė Judith Hamer bei teniso žaidėjas David Wetherill. Olimpinius čempionus Tomą ir Rūtą lydės jų treneriai Andy Banks bei Jon Rudd.

REKLAMA
REKLAMA

Parade taip pat dalyvaus olimpinių žaidynių metu dirbę savanoriai.

Miesto tarybos atstovas Peteris Smithas šiandien sakė: „Plimutas džiaugiasi savo olimpiniais bei parolimpiniais sportininkais ir šios iškilmės yra nuostabi proga visiems kartu pasidžiaugti jų pasiekimais.“

„Tai taip pat puiki galimybė padėkoti savanoriams, kurie daug prisidėjo prie žaidynių organizavimo ir įgyvendinimo“, – pridūrė jis.

„Džiaugiamės, kad tiek daug mūsų miesto sportininkų dalyvavo žaidynėse, ir netgi du iš jų laimėjo olimpinius medalius. Tai tarsi įkvėpimas, ne tik Plimuto jaunuoliams, bet ir visiems šalies sportininkams, sekti olimpinių čempionų pėdomis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minios žmonių šiandien kviečiamos rinktis Guildhall aikštėje nuo 17.30 val. Didžiosios Britanijos laiku ir pasveikinti sportininkus bei žaidynių savanorius.

Armada Way kelias nuo Princess gatvės iki Guildhall aikštės automobilių stovėjimo aikštelės yra uždarytas nuo šio ryto 7.00 iki 21.00 vakaro. Paradas baigsis 19.30 Anglijos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų