REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai paliudijo į teismą atvykę policijos pareigūnai ir įvykio liudytojai, kurie prisiminė kovo 20 dienos įvykius, kuomet Seimo nario Vinco Babiliaus vairuojamas automobilis atsitrenkė į stovinčią mašiną ir nuvertė šviesoforą.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys Vincas Babilius ir vėl nepasirodė teisme, pasinaudojęs jam skirta neliečiamybe dėl spalį vyksiančių Seimo rinkimų.

REKLAMA

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas jau anksčiau nutarė nagrinėti administracinę bylą už akių, nes V. Babilius nedalyvavo nė viename posėdyje.

Trečiadienį tęsiant bylos nagrinėjimą, į teismą iškviesti policijos pareigūnai, kurie buvo atvykę į įvykio vietą.

Anot jų, užrakintą ir apgadintą Seimo nario automobilį jie rado automobilių stovėjimo aikštelėje priešais „Volkswagen“ saloną.

Atpažino Seimo narį

„Nukentėjusysis ir liudytojai, anot pareigūnų, teigė atpažinę Seimo narį ir įtarė, kad jis yra neblaivus. Be to, siūlė pinigus įrodydama, kad yra kaltas“, – pasako teismui pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jų, įvykio vietoje  aptiktas ir nuverstas šviesoforas, į kurį V. Babilius trenkėsi sprukdamas iš avarijos vietos.

Įvykio liudytojas, kuris važiavo kartu su žmona, taip pat teigė matęs, kai prie nukentėjusio Mindaugo Novikovo, kuris vairavo automobilį „Mazda“, priėjo Seimo narys V. Babilius: „Buvo smalsu, todėl priėjau prie jų. Nuo asmens, kuris, kaip paaiškėjo, buvo Seimo narys, sklido alkoholio kvapas.“

Liudytojas teigė matęs, kaip Seimo nario vairuojamas automobilis kelis kartus sustojo užgesus varikliui: „Jis važiavo per sankryžą, kelis kartus užgeso, užsivedė, rėžėsi į šviesoforą ir nuvažiavo į aikštelę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytojai įtarė infarktą

Teismas paskelbė parodymus, kuriuos teisme davė taksi vairuotojas, vežęs V. Babilių į Seimo viešbutį.

Teisėjas Olegas Zaicevas nustebo, kad nestokojantis klientų taksistas prisiminė įvykio aplinkybes labai tiksliai.

Taksistas teigė, jog V. Babiliui įsėdus į taksį iš karto atpažino Seimo narį ir jiedu kalbėjosi apie fizinio asmens bankrotą: „Klientas atrodė susirūpinęs, skambino gydytojui, klausė, kokius vaistus gerti. Tačiau prie vaistinės nesustojom, jis nuvažiavo į įvykio vietą“, – sakė policijai duodamas parodymus taksi vairuotojas.

REKLAMA

Pats V. Babilius policijos pareigūnams aiškino blogai pasijutęs ir girtas nebuvęs: „Skambinau gydytojui, kuris patarė, kokius vaistus gerti, įtarė infarktą. Todėl kreipiausi į gydymo įstaigą, kur gydžiausi kelias dienas.“

V. Babilius tikino kalbėjęs su „Mazdos“ vairuotoju, tarėsi atlyginti jam žalą, girdėjo, kai M. Novikovas kvietė policiją ir net parašė jam savo telefono numerį.

Prašo griežtos bausmės

Pats M. Novikovas po teismo teigė norįs, kad V. Babilius būtų nubaustas kuo griežčiau: „Jis net man žalos neatlygino, nors žadėjo sumokėti dvidešimt penkis tūkstančius litų. Mano automobiliui padaryta dvylikos tūkstančių litų žala.“

REKLAMA

Teismas nukentėjusiu pripažino ir M. Novikovo tėvą Anatolijų, kuris teigė esantis įsitikinęs, kad V. Babilius vairavo neblaivus, todėl mėgino atsipirkti pinigais.

Avariją V. Babilius sukėlė kovo 19 dieną sostinės Laisvės prospekte apie 23 val.  Pirminiais duomenimis, susidūrus  automobiliams „VW Touareg“ ir „Mazda“, pirmasis pasišalino iš įvykio vietos.

Pareigūnai išsiaiškino, kad V. Babilius  transporto priemonę nuomoja  už parlamentines lėšas. Prieš dvejus metus tam skirta beveik šimtą tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitraukimas iš eismo įvykio vietos vairuotojams užtraukia baudą iki keturių tūkstančių  litų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Kadangi už vieną iš pažeidimų – pasitraukimą iš įvykio vietos – numatomas ir areštas, pagal įstatymus būtina gauti Seimo sutikimą suvaržyti parlamentaro laisvę. Seimas tokį sutikimą davė.

Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

REKLAMA

V. Babilius Jau turėjo rūpesčių dėl vairavimo

Seimas prieš kelerius metus buvo gavęs generalinio prokuroro prašymą panaikinti V. Babiliaus teisinę neliečiamybę dėl greičio viršijimo, ir tąkart prašymą 2010 metų rugsėjį tenkino. Neliečiamybė parlamentarui buvo panaikinta dėl to, kad magistrale Vilnius–Klaipėda jis 65 kilometrais per valandą viršijo leistiną greitį, o už tokį pažeidimą gali būti skirtas administracinis areštas.

Teismas tuomet V. Babiliui už greičio viršijimą skyrė maksimalią – 1,5 tūkst. litų – baudą ir trims mėnesiams atėmė teisę vairuoti.

Teismas nutartį skelbs spalio ketvirtą dieną.

Metų kaskadininku tapo avariją padaręs ir iš jos pasišalinęs Seimo narys Vincas Babilius, už triuką TV šou „Metų kaskadininku“  tapo avariją padaręs ir iš jos pasišalinęs Seimo narys Vincas Babilius, už triuką „dingti per dvi minutes“ (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų