REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitąmet Lietuvoje atsidarysianti baldų prekybos tinklo „Ikea“ parduotuvė kitus rinkos dalyvius privers pasitempti, o to nepadariusiems gali tekti net bankrutuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad kitais metais šalyje atsidarysianti didžiausio pasaulyje baldų prekybos tinklo „Ikea“ parduotuvė neišgąsdins tik nišinių šalies baldininkų, skelbia „Kauno diena“.

REKLAMA

„Toks didžiulis žaidėjas su visomis savo galimybėmis ir kainų politika kaip „Ikea“ tikrai turės įtakos prekybos rinkoje veikiančioms bendrovėms. Baldų įmonės, dirbančios tame pačiame sektoriuje kaip „Ikea“, bus nušluotos nuo žemės paviršiaus“, - sakė asociacijos „Lietuvos mediena“ direktorius Raimundas Beinortas.

Tuo tarpu Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas teigė nemanąs, kad į Lietuvą žengęs tinklas „Ikea“ kaip nors ypač sudrebins rinką. Pasak jo, tinklui „Ikea“ produkciją tiekia nemažas skaičius mūsų šalies gamintojų, todėl esą abejotina, kad tinklui žengus į šalies rinką jų skaičius smarkiai šoktels.

REKLAMA
REKLAMA

Vien sutartį su „Ikea“ sudariusi bendrovė „Freda“ iki šių metų pabaigos tinkui planuoja parduoti 233 mln. litų vertės produkcijos. „Fredos“ direktoriaus Antano Ėmužio įsitikinimu, „Ikea“ šalies gyventojams parodys, ko šie dar nematę: patrauklias kainas, idėjas ir visiškai kitokį požiūrį į galimybę savo būstą apstatyti baldais.

„Didieji mūsų šalies baldų salonai užsideda 200-300 proc. maržas ir gaminius parduoda neįkandamomis kainomis, be to, baldų verčia laukti du tris mėnesius. Tai yra pasityčiojimas iš vartotojų. O „Ikea“ strategija yra patikusią prekę klientui parduoti tą pačią dieną“, - sakė jis.

A. Ėmužis taip pat teigė manąs, kad tame pačiame sektoriuje dirbantys mažieji vietos prekybininkai bus tiesiog priversti nutraukti veiklą, o stambesni privalės pakeisti savo požiūrį į klientus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų