REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienam labiausiai paplitusių mūsų dienų ženklui, kuris įvairiomis kalbomis reiškia tą patį – šypseną – sukako 30 metų. Vadinamąjį šypsniuką, sudarytą iš dvitaškio, brūkšnelio ir skliaustelio, 1982 m. rugsėjo 19 d. 11.44 val. pirmą kartą kompiuterio klaviatūra užrašė Carnegie Mellono universiteto Pitsburge (JAV) profesorius Scottas Fahlmanas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikslus šio išradimo laikas buvo užfiksuotas profesoriaus išsiųstame elektroniniame laiške, į kurio tekstą buvo įterptas pirmasis šypsniukas.

REKLAMA

Pasak mokslininko, šį emociją reiškiantį simbolį jis panaudojo norėdamas išvengti dviprasmiškumo elektroniniuose laiškuose. Šypsniukas turėjo reikšti, kad laiško tonas yra humoristinis, ir to, kas parašyta, nereikėtų vertinti labai formaliai.

Netrukus paaiškėjo, kad galimybė sutartiniais ženklais reikšti savo emocijas labai patiko elektroninio pašto vartotojams. Per kelis mėnesius  šypsniukus ir kitus greitai išrastus emocinius ženklus išmoko naudoti dauguma tuometinių JAV kompiuterių tinklų naudotojų, skelbia „Independent.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų