REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėra ribos, kurios negalėtų peržengti prezidentas. Atrodo, tai – viena svarbiausių populiariosios šalies vadovės Dalios Grybauskaitės politinių taisyklių, kurią ji pademonstravo vakar.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol buvo įprasta, kad visiems vienodai teisingas privalantis būti prezidentas bent viešai nesikiša į Seimo rinkimų kampaniją ir asmeniškai neagituoja rinkėjų, už ką balsuoti.

REKLAMA

Tačiau D. Grybauskaitė vakar rinkėjus paragino nebalsuoti už sąjungą TAIP, socialdemokratus ir „darbiečius“.

Šalies vadovė taip pasielgė supykusi dėl šių trijų partijų atstovų sostinės taryboje siūlymų, kaip mažinti šilumos kainas savivaldybėse.

Agitacinį pareiškimą D. Grybauskaitė išrėžė vakar, kai lankėsi rekonstruotame Liubavo dvaro malūne, – jos buvo paklausta, ką mano apie sostinės tarybos rezoliuciją, kurioje būtent ji raginama imtis šilumos kainų mažinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus taryba prezidentę ragina spausti Vyriausybę ir Energetikos ministeriją, kad būtų padidintos elektros supirkimo kvotos termofikacinėms elektrinėms ir elektra būtų superkama iš jų už tokią pačią kainą, kokia dabar yra nustatyta Lietuvos elektrinei Elektrėnuose.

Šalies vadovė pareiškė, kad tai – rūpinimasis didžiuosiuose miestuose, pirmiausia Vilniuje, šeimininkaujančiais monopolininkais, o elektros kaina visiems šalies gyventojams padidėtų.

„Būtent šios trys partijos siūlo variantą, kad visų Lietuvos žmonių elektros energijos kainos pakėlimo sąskaita Vilniui, Kaunui ir dar dviem stambiems miestams būtų tiktai truputį atpiginta šiluma ir sudarytos sąlygos tų savivaldybių įmonėms turėti dar didesnį pelną. Kartoju – už tai balsavo Artūro Zuoko sąjunga TAIP, socialdemokratai ir Darbo partija. Noriu atkreipti visų mūsų žmonių dėmesį – labai įdėmiai eikit ir balsuokit už tuos, kurie jums žada, bet daro viską priešingai, negu yra jūsų interesas“, – rūstaudama D. Grybauskaitė net susipainiojo.

Politologų nuomone, toks populiariosios prezidentės pareiškimas gali atimti dalį rinkėjų balsų iš griežtai sukritikuotų partijų, o antausį gavusių politinių jėgų vadovai buvo ir sutrikę, ir pasipiktinę, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų