REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistika rodo, kad pagal žuvusiųjų gaisruose skaičių Lietuva yra viena iš pirmaujančių šalių visoje Europos Sąjungoje. Vien ką reiškia tai, kad Lietuvoje liepsnos nusinešė net penkis kartus daugiau gyvybių nei gerokai didesnėse valstybėse, tokiose kaip Suomija, Vengrija, Graikija, Norvegija.

REKLAMA
REKLAMA

Apie gaisrų sukeliamas problemas ir patiriamus nuostolius visame pasaulyje yra pateikiama daug informacijos. Pateikiame svarbiausius faktus ir skaičius:

REKLAMA

Dauguma žūčių gaisro metu įvyksta įkvėpus dūmų ir nuodingų degimo dujų (apie 50 proc. vien dėl nuodingų dujų, 25 proc. dėl nuodingų dujų ir nudegimų ir likę 25 proc. dėl nudegimų).

Gaisrų sukeliami nuostoliai siekia apie 1 proc. Europos BVP (apytiksliai 126 mlrd. eurų per metus). Apie 26 proc. sudaro tiesioginiai nuostoliai, 5 proc. netiesioginiai nuostoliai, 14 proc. draudimas, 35 proc. apsauga nuo gaisro, 20 proc. priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbas.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet Europoje pranešama apie 2-2,5 mln. gaisrų. 80 proc. gyvenamųjų namų, 10 proc. kitos paskirties pastatų ir mažiau kaip 10 proc. automobilių gaisrų.

XX a. 6-ajame dešimtmetyje vidutinis laikas nuo užsidegimo iki liepsnos pastatų gaisruose buvo 15 min., dabar tai trunka 3 minutes dėl paplitusio plastiko naudojimo.

Kasmet Europoje skaičiuojami 20-25 tūkst. žuvusiųjų per gaisrus. Daugiau kaip 8 tūkst. mirčių dėl gaisro ES. 250-500 tūkst. sužeidimų gaisro metu per metus Europoje. Iš jų 70 tūkst. būna itin sunkūs.

Net 30 proc. vaikų žūčių pasaulyje dėl gaisro ir jų sukeltų sužeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų