REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę pristatytas tyrimas, kurio metu buvo pristatyti brangiausi pasaulio miestai. Lietuvos sostinė Vilnius per metus brangiausių miestų sąraše iš 60 vietos nukrito į 64-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Pragyvenimo miestuose kaina buvo nustatyta palyginus kainas už 122 prekes ir paslaugas. Iš viso sąraše atsidūrė 72 miestų pavadinimai.

REKLAMA

Tyrimo duomenys parodė, kad lyginant trijų Baltijos valstybių sostinių situaciją, Vilniuje prekės ir paslaugos kainuoja pigiausiai.

Minėtame reitinge Estijos sostinė Talinas užima 47 vietą. Per metus šios skandinavams save priskiriančios šalies sostinė „pabrango“ devyniomis pozicijomis.

Tuo tarpu kaimynai latviai ir jų sostinė Ryga atsidūrė 52 sąrašo vietoje. Per metus šis miestas pasislinko per vieną poziciją į viršų.

REKLAMA
REKLAMA

Anot specialistų, brangiausių pasaulio miestų sąraše savo pozicijas sutvirtino JAV „atstovai“. Taip nutiko todėl, kad JAV valiuta doleris pastaruoju metu stiprėjo kitų valiutų atžvilgiu. Ši tendencija pastebėta ir euro atžvilgiu.

Su trenksmu į brangiausių pasaulio miestų 10-ką įsiveržė Venesuelos sostinė Karakasas. Šios valstybės miestas per metus iš 47 pozicijos pakilo į 9-ąją.

Brangiausių pasaulio miestų dešimtukas: 1. Oslas (prieš metus taip pat 1 vieta), 2. Ciurichas (2011 – 2), 3. Tokijas (5), 4. Ženeva (3), 5. Kopenhaga (4), 6. Niujorkas (14), 7. Liuksemburgas (13), 8. Stokholmas (5), 9. Karakasas (47), 10. Londonas (15).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų