REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarai ketina Seimo plenariniame posėdyje svarstyti dar pavasarį parlamentaro Valentino Mazuronio įregistruotas „Snoro“ žlugimo aplinkybes tyrusios Seimo laikinosios komisijos išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį po audringų diskusijų pritarta po pateikimo tokiam lakoniškam komisijos pirmininko V. Mazuronio pateiktam nutarimo projektui. Šį projektą dar svarstys Seimo komitetai.

REKLAMA

Seimas balsavimu taip pat apsisprendė, kad nutarimo projektas toliau Seimo plenariniame posėdyje bus svarstomas kitą savaitę, rugsėjo 25 d.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija buvo nusprendusi, kad opozicijos atstovų įregistruotas išvadų projektas dėl „Snoro“ negali būti traukiamas į Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę, tačiau Seimas tam nepritarė.

Kaip primena ELTA, valdančiųjų atstovai tvirtina, kad parlamentarų grupės nuomonė negali būti laikoma išvadomis. „Statutiškai tokios išvados negali būti toliau svarstomos, nes nėra išvadų. Jeigu būtų komisija priėmusi išvadas, būtų dėl jų balsavusi ir priėmus in corpore, tai tada, be abejo, jos teikiamos Seimui, ir Seimas apsisprendžia, ką toliau daryti. Tačiau tokio dokumento nėra. Jeigu Seimo narių grupė kažką registruoja, tai čia jau iškyla Statuto klausimas, nes pagal Statutą tokios formos neprisimenu“, – dar gegužės pabaigoje yra sakęs komisijos narys konservatorius Stasys Šedbaras.

Jo teigimu, komisijos darbo rezultato nėra, nes nėra baigiamojo dokumento.

Komisijoje dirbo 12 Seimo narių pagal frakcijų proporcinio atstovavimo principą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų