REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio žemėlapį papildė nauja ir veržli krepšinio lyga. Prasidėjo registracija į pirmąjį „Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lygos sezoną rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą per visą Lietuvą organizuojamame trijulių čempionate komandos varžysis keturiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Varžybos vyks dvejose amžiaus grupėse – iki 18 metų ir virš 18 metų.

REKLAMA

Trijulės keturiuose didžiausiuose šalies miestuose rungtyniaus savaitgaliais – šeštadieniais ir sekmadieniais. Varžybos vyks vienoje salėje.

Kartą per mėnesį bus rengiami nacionaliniai turai, kuriuose susitiks visų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių – komandos. Nacionaliniuose turuose jos varžysis dėl piniginių prizų.

„Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lyga jau pirmąjį sezoną dalyviams pateiks daug staigmenų. Visi krepšininkai bus aprengti nuo galvos iki kojų – žaidėjams atiteks  kokybiškos „Audimo“ aprango – po dvejus marškinėlius ir šortus. Be to, per rungtynes komandos galės nemokamai atsigaivinti mineraliniu vandeniu „Vytautas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Trijulių krepšinis unikalus tuo, kad čia viskas labiau nenuspėjama ir azartiška. Būtent dėl šių priežasčių tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) siekia, kad jau 2016 metais ši sporto šaka taptų olimpine. Mes savo ruožtu siekiame, kad iki tada Lietuva turėtų stiprų 3x3 čempionatą, ir ši lyga – gražios tradicijos pradžia“, – sakė „Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lygos direktorius Jonas Miklovas.

Norint dalyvauti trijulių varžybose, užtenka suburti komandą vos iš 4 žmonių. Atsižvelgiant į tai, kad sezonas truks 6 mėnesius, „Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lyga komandoms leidžia registruoti 6 žaidėjus, o sezono eigoje – dar 3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visuose miestuose bus rungtyniaujama moderniose salėse, o finalinės varžybos numatomos vienoje iš didžiųjų šalies arenų.

„Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lygoje varžytis gali visi krepšininkai, išskyrus rungtyniaujančius Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Registracija į lygą tęsis iki spalio 28 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų