REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du gruzinai, pasiprašę prieglobsčio Lietuvoje ir apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje, įkliuvo, kai iš prieglobsčio prašytojų pastato į nelegalų teritoriją permetė paketą su, įtariama, narkotikais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį URC dirbantys pasieniečiai užfiksavo, kaip iš prieglobsčio prašytojų bendrabučio trečio aukšto lango į atitvertą sulaikytų užsieniečių bendrabučio lauko teritoriją du vyrai permetė ryšulėlį.

REKLAMA

URC yra apgyvendinami dviejų kategorijų užsieniečiai - prieglobsčio Lietuvoje prašytojai bei sulaikyti nelegalai. Jų gyvenamosios teritorijos yra atskirtos. Prieglobsčio prašytojai turi teisių, kurių neturi nelegalai, pavyzdžiui, parai išeiti iš centro teritorijos ir nevaržomai judėti po Lietuvą. Nesyk pasitaikė atvejų, kai URC gyvenantys prieglobsčio prašytojai neteisėtai bandydavo greta gyvenantiems nelegalams perduoti draudžiamų daiktų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai pasieniečiai pamatė permestą įtartiną paketą, jie prieglobsčio prašytojų bendrabutyje iškart sulaikė jį sviedusius vyrus. Pirminiais duomenimis, tai 26-erių gruzinų tautybės Rusijos pilietis ir 30-metis Gruzijos pilietis.

Nelegalams permestame pakete buvo 13 folijos lankstinukų su, įtariama, narkotine medžiaga. Jos tikslią kilmę nustatys ekspertai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu prieglobsčio prašytojai gruzinai uždaryti į areštinę.

Šiuos vyrus pasieniečiai šiemet buvo sulaikę Druskininkų apylinkėse, kai jokių dokumentų neturėję gruzinai neteisėtai perėjo sieną iš Baltarusijos. Teismas už tai jiems skyrė po 90 parų arešto.

Atlikę Lietuvoje bausmę abu užsieniečiai tą pačią dieną prisistatė į URC. Čia jie pasiprašė prieglobsčio ir turėjo gyventi centre, kol nagrinėjami jų prašymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų