REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje ekonomika atsigauna ir gyvenimas gerės, bet lėtai. Jei norime, kad jis gerėtų greičiau, turime mažinti šešėlį, geriau dirbti ir sąžiningai mokėti mokesčius, sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenimas gerės, bet truputį lėčiau, negu mes norėtume. O iš tikrųjų gyvensime geriau, kai dirbsime geriau, kai mažiau vengsime mokėti mokesčius, tai yra save apgaudinėti“ , – antradienio rytą „Žinių radijui“ sakė Prezidentė.

REKLAMA

D. Grybauskaitė pažymėjo, kad ekonomika Lietuvoje atsigauna, bet labai nuosaikiai, ir naujoji Vyriausybė turės vengti didelių pažadų.

„Ekonomika iš principo atsigauna Lietuvoje, bet labai nuosaikiai, labai atsargiai. Ir prieš rinkimus, ir ypač po rinkimų naujoji Vyriausybė, be jokios abejonės, turės gana suvaržytas rankas labai daug žadėti arba labai daug daryti“ , – sakė Prezidentė.

Valstybės vadovė pažymėjo didesnės biudžeto dalies perskirstymo būtinybę.

„Per mūsų centrinį biudžetą perskirstome mažiau negu trečdalį visų savo pajamų ir ekonomikos. Tai labai žemas rodiklis, ir perskirstant per valstybės biudžetą apie 30 proc. bendrojo vidaus produkto, sumokėti visiems, pakelti atlyginimus, garantuoti pensijas ir sveikatos draudimą jokia valstybė nepajėgi“, – pabrėžė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės teigimu, kova su korupcija bus efektyvi tik tuomet, jeigu jos svarbą supras patys Lietuvos žmonės.

„Kuo didesnis bus šešėlis, tuo mažiau turėsime pinigų mokykloms, sveikatai, atlyginimams. Šešėlis praktiškai mus apvaginėja. Mes patys, mokėdami arba imdami tik vokeliais, mėgindami nuslėpti mokesčius ar atlyginimus sumažindami dirbtinai, apvaginėjame ne valstybę, o kiekvienas save, savo vaikus ir savo pensinę ateitį“, – sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų