REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas svarsto Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymo pataisas, numatančias leisti nepasiturintiems gyventojams pasirinkti advokatą iš bet kurio šalies miesto, jeigu šis sutiks padėti.

REKLAMA
REKLAMA

Norėdami padėti nemokamą teisinę pagalbą gaunančiam piliečiui, Panevėžio advokatai turi suktis. Šiuo metu tarnyba turi per du tūkstančius prašymų atstovauti jiems civilinėse bylose ir apie tris tūkstančius prašymų baudžiamosiose.

REKLAMA

Advokatai tikina nebespėjantys, todėl Teisingumo ministerijos projektą leisti gyventojams patiems rinktis advokatą iš bet kurio šalies miesto sutinka palankiai.

„Žmogus įvertins, atviriau bendraus su advokatu, geriau pajaus pasitikėjimą juo, jausis, kad gali geriau jam atstovauti. Mes paskiriam kartais advokatą, žmogus susipažinęs su advokatu dažnai prašo jį pakeisti“, – sako Valstybinės gyventojų teisinės pagalbos tarnybos Panevėžyje direktorius Alfonsas Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio regione dirbantys 64 advokatai apkrauti darbu, o neįstengiantieji savo lėšomis pasisamdyti advokatą tik džiaugtųsi galėdami pasirinkti.

Siūloma, kad žmonėms atstovauti galėtų ir advokato padėjėjai, juristai.

„Manau, kad žmonėms bus suteikta didesnė galimybė pasirinkti, jeigu jie galbūt iš tų asmenų, kurie sudarė sutartį su nemokama teisine pagalba, neatras sau tinkamo arba norės kokio konkretaus asmens. Aš vertinu teigiamai“, – teigia advokato padėjėjas Ramūnas Vilimavičius.

Taip pat ketinama mažinti popierizmą – nebereikės pristatyti metinės gyventojų turto deklaracijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei pataisas svarstantis Seimas joms pritars, nemokama valstybės teisine pagalba žmonės galės pasinaudoti ne tik teismuose. Teisininkai nemokamai skatins abi puses susitaikyti, tuo būdu bus sutaupomos lėšos, greičiau išsprendžiamas ginčas.

Pernai valstybė teisinę pagalbą teismuose suteikė daugiau nei 48 tūkstančiams žmonių.

Zinaida PAŠKEVIČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų