REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV gynybos sekretorius Leonas Paneta teigė, kad Afganistano saugumo pajėgų narių atakos prieš koalicijos karius yra paskutinis Talibano „atodūsis“, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas vizito Japonijos sostinėje Tokijuje metu, L. Panetta sakė, kad Talibanas nesėkmingai bandė atgauti prarastą kontrolę.

REKLAMA

Afganistaniečių pajėgos tikrina policijos pareigūnus ir kariškius, ir iš tarnybos jau atšaukė kelis šimtus narių, informavo koalicijos pajėgos.

NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas teigė, kad kontrolės perdavimas afganistaniečiams iki 2014 metų yra ir bus vykdomas.

Tuo tarpu sekmadienio vakarą buvo pranešta apie dar vieną „žaliųjų prieš mėlynuosius“ ataką.

Afganistano kariškis karinėje bazėje Helmando provincijoje apšaudė transporto priemonę, kurioje, jo manymu, važiavo NATO kariai, skelbė naujienų agentūra AP.

REKLAMA
REKLAMA

Kariškis prieš sulaikymą ir nuginklavimą nesunkiai sužeidė darbuotoją iš užsienio. Jis tardytojams sakė galvojęs, kad taikosi į kariškius.

Šiuo metu vidutiniškai 130 tūkst. NATO karių (mėlynųjų) kartu su 350 tūkst. afganistaniečių (žaliųjų) kovoja su sukilėliais šalyje.

Šiais metais per „žaliųjų prieš mėlynuosius“ atakas žuvo mažiausiai 51 Tarptautinių saugumo paramos pajėgų narys, kai praėjusiais metais žuvusiųjų skaičius siekė 35.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų