REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Musulmonų šalyse vėl protestuojama prieš JAV sukurtą antiislamišką filmą, skelbia BBC.

Musulmonų šalyse vėl protestuojama prieš JAV sukurtą antiislamišką filmą, skelbia BBC.

REKLAMA

Per smurtinius protestus Pakistane žuvo žmogus, kai susišaudymas įvyko tarp demonstrantų ir policijos pajėgų. Dar vienas žmogus žuvo sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Pakistano Chaiber Pachtunchvos provincijoje buvo sudegintas vietinės spaudos klubas, o Aukštutinio Diro rajone – užpultas valdžios pastatas. Be kita ko, Pešavaro mieste tūkstančiai studentų surengė demonstracijas, informuoja naujienų agentūra AFP.

REKLAMA

Pietiniame Filipinų Maravio mieste apie 3 tūkst. protestuotojų sudegino JAV ir Izraelio vėliavas, o šimtai studentų Jemeno sostinėje Sanoje reikalavo iš šalies išsiųsti JAV ambasadorių, skelbia AFP.

Indonezijos sostinėje Džakartoje šimtai protestuotojų susirėmė su policijos pareigūnais, mėtė į juos akmenis ir butelius su padegamuoju skysčiu, o pareigūnai panaudojo ašarines dujas.

Apie protestus pranešama Indijos Džamu ir Kašmyro valstijos vasaros sostinėje Šrinagare.

Be kita ko, šimtai palestiniečių dalyvavo taikiame proteste Ramaloje.

Anksčiau protestuotojai Afganistano sostinėje Kabule nusiaubė policijos automobilius, šaudė ir skandavo šūkius prieš JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Libane organizuojamas masinis mitingas po to, kai kovingojo „Hezbollah“ judėjimo vadovas šeichas Hassanas Nasrallah paragino šalininkus savo pyktį nukreipti ne tik prieš JAV ambasadas, bet ir paraginti vyriausybes veikti. Pranašas Mahometas ir Koranas esą turi būti gerbiami visame pasaulyje.

Pastarosiomis savaitėmis į viešumą iškilo JAV sukurtas filmas, pavadintas „Musulmonų nekaltumas“, o pirmieji protestai kilo praėjusį antradienį Egipto sostinėje Kaire.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų