REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atrodo, jog žiūrėdami į gražias moteris žurnalų puslapiuose vyrai turėtų patirti tik teigiamas emocijas. Tačiau iš tiesų ne viskas taip paprasta.

REKLAMA
REKLAMA

Gražuolių nuotraukos žurnaluose mažina ne tik moterų, bet ir vyrų savivertę. Tokią išvadą padarė Misūrio universiteto (JAV) mokslininkai. Vyrai, mėgstantys pavartyti tokius žurnalus kaip FHM, „Maxim“ ar „Stuff“, yra linkę blogiau save vertinti, nei jų „neapsiskaitę“ draugai.

REKLAMA

Savaime suprantama, kad moterys, lygindamos save su modeliais, kurių nuotraukos puikuojasi ant žurnalų „Cosmopolitan“ ar „Glamour“ viršelių, jaučiasi ne tokios patrauklios. Tačiau kaip tai veikia vyrus?

Psichologai teigia, jog vyrai, žiūrinėdami idealių gražuolių fotografijas, nesąmoningai ima vertinti savo patrauklumą ir klausia savęs, ar realybėje jie galėtų užkariauti tokios moters širdį.

„Stipriosios lyties atstovai suvokia, jog jie taip pat turi būti geresni (romantiškesni, seksualesni), kad tokia gražuolė, kaip ant žurnalo viršelio, sutiktų su jais bendrauti“, - sako tyrimui vadovavusi mokslininkė Jennifer Aubrey.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu buvo apklausta daugiau nei šimtas jaunų vyrų. Respondentai buvo padalinti į tris grupes: vieniems buvo rodomi žurnalai, kurių viršelius puošė bikiniu ar apatiniu trikotažu apsirengusių gražuolių nuotraukos, antrajai grupei – žurnalai, ant kurių viršelių vaizduojami gerai apsirengę, prisižiūrėję vyriškiai, trečiajai - neutralūs egzemplioriai, su technikos ar įvairių filmų vaizdais.

Paaiškėjo, jog pirmosios grupės vyriškiai vėliau ėmė labiau analizuoti savo išvaizdą ir atitinkamai blogiau ją vertinti, tuo tarpu antrosios grupės vyriškiai dėl savo išvaizdos nerimavo mažiausiai.

Mokslininkai teigia, jog tai paaiškina, kodėl gražios moterys dažnai lieka vienišos. Vyrus jų grožis priverčia nepasitikėti savimi, ir jie tiesiog nesiryžta užmegzti pažintį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų