REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trumpam į Lietuvą sugrįžęs Hiustono „Rockets“ klubo skautu šiuo metu dirbantis legendinis Lietuvos krepšininkas Artūras Karnišovas pasidalino mintimis apie jau šį sezoną stipriausioje pasaulio lygoje – NBA – startuojančius Joną Valančiūną ir Donatą Motiejūną, kas turėtų stoti prie Lietuvos nacionalinės rinktinės vairo bei kuo pasikeitė krepšinis, kuomet rungtyniavo pats.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš prasidedant naujajam NBA sezonui, Lietuvos žiniasklaidoje daugiau yra svarstoma, kaip seksis Jonui Valančiūnui, o ne Donatui Motiejūnui. Kaip manote, kodėl?Balsas.lt pasiteiravo A. Karnišovo.

REKLAMA

– Donato visi lūkesčiai yra labiau sureguliuoti negu dėl Jono. Manau, Jonui pačiam reikia kurti savo ateitį, krepšinio karjerą. Kalbant apie jį kaip būsimą žvaigždę, manyčiau, kad Jonas bus tikrai labai geras krepšininkas, bet jam reikia duoti daugiau laiko, prisitaikyti lygoje ir sumažinti tuos lūkesčius.

Donatas šiuo metu jau Hiustone?

–  Taip, jis jau seniai ten, beveik pusantro mėnesio. Ruošiasi sezonui su savo komandos draugais, kad susipažintų su jais, apsigyventų ir priprastų prie paties miesto.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš olimpines žaidynes JAV žiniasklaidoje buvo diskutuojama, kuri rinktinė geresnė: ar šiųmetinė su Lebronu Jamesu, ar vadinamoji „Svajonių“ komanda. Kaip manote Jūs, kuri komanda geresnė – dabartinė ar kurioje žaidėte pats?

– Krepšinis labai keičiasi, dabar jis žymiai greitesnis, stipresnis. Kartais su Šarūnu (aut. past. Šarūnu Marčiulioniu) žiūrime varžybas ir sakom, kad tikriausiai dabar negalėtume žaisti (šypsosi). Tempas dabar – itin greitas, žaidėjai labai atletiški, greiti. Iš tikrųjų, sunku pasakyti. Manau, tuo metu buvo pakankamai motyvacijos – žaidėme už Lietuva pirmą kartą. Tai davė daugiau jėgos ir motyvacijos kiekvienam krepšininkui, kad aikštelėje atiduotume viską. Kokie žaidėjai bebūtų komandoje – tarpusavio supratimas labai reikalingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Matėte mūsų šalies rinktinės pasirodymą Londone. Ir vienintelis likęs neišspręstas klausimas: kas vadovaus komandai toliau. Ką Jūs apie tai manote?

– Po visų olimpiadų nuo 1992-ųjų metų, čia buvo prasčiausias mūsų rezultatas. Reikia prisiminti, kad kvalifikaciją labai sunkiai praėjome ir sistema pasikeitė. Manau, kad pasikeitimai įvyks ir pačioje rinktinėje – ateis nauja karta. Reikės ieškoti naujo branduolio komandoje, kad įsivyrautų pastovumas. Ateina nauja karta – J. Valančiūnas, D. Motiejūnas, L. Kleiza. Tai naujas branduolys, kuris bus daug metų.

REKLAMA

Ar nebuvo padaryta taktinė klaida, kuomet į komandą nebuvo pakviestas D. Motiejūnas?

– Donatas nusprendė nedalyvauti kvalifikacijoje, nes mes dar nebuvome su juo pasirašę sutarties – nenorėjo rizikuoti. Kęstutis Kemzūra bandė išlaikyti komandą, kuri ir žaidė Venesueloje. Manau, kad Donatą išvysite Lietuvos rinktinėje dar ne vieną kartą. Jis tikrai joje žais ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų