REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybė investuoja į energetiką ir pastatų renovavimą, bet daug gyventojų emigruoja, ir neaišku, ar šiomis gėrybėmis dar bus kam naudotis, –  tokią mintį pirmadienį surengtame Verslo forume iškėlė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas  Robertas Dargis.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie energetikos sektorių, jis pabrėžė, kad energetika sudaro didelę prekių savikainos dalį ir turi įtakos konkurencingumui, tačiau reikia visų pirma spręsti energetikos sektoriaus problemas kitu aspektu – kaip sumažinti išlaidų energijai dalį, nes beveik visa Lietuva patenka į „energinio skurdžiaus“ sąvoką.

REKLAMA

„Jeigu pirmenybę skirsime biokurui, gali būti, kad dujų poreikis mažės. Kas tada padengs suskystintų dujų terminalo kaštus? – klausė jis ir siūlė sudėlioti prioritetus kitaip. – Svarbiausias mūsų rūpestis – energijos efektyvumo didinimas“, – sakė jis, kviesdamas galvoti, kaip sumažinti vartotojų išlaidas energijai.

R. Dargis atkreipė dėmesį, kad investicijos į miestelius, daugiabučių namų modernizavimo programą, atsižvelgiant į demografinius procesus, turi būti peržiūrėta.

REKLAMA
REKLAMA

„Gali būti, kad renovuosime namus, o po kelerių metų paaiškės, kad ten pusės gyventojų nėra“, – sakė Verslo forumo dalyviams R. Dargis.

LPK prezidentas taip pat pabrėžė, kad „kurdamas aukštos pridėtinės  vertės produktus, turime turėti ir savo prekės ženklą“. Jis apgailestavo, kad Lietuvos specialistai kuria puikius gaminius, kurie rinkai pristatomi su kitų šalių ir nelietuviškų įmonių prekės ženklais.

Kalbėdamas apie švietimą ir aukštąjį mokslą, jis pabrėžė, kad reikia ruošti specialistus, kurių reikės po kelerių metų – toms verslo šakoms, kurios yra perspektyvios.

Anot R. Dargio, priimti sprendimus kintančioje visuomenėje kartu turėtų visos verslo organizacijos ir vyriausybė, o vienas svarbiausių būsimos vyriausybės darbo principų, anot LPK vadovo, turėtų būtų prognozuojamumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų