REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) pirmadienį vykstančiame Verslo forume pristatė savo artimiausių ketverių metų veiklos programą bei pasiūlymus, ką politinės partijos ir po rinkimų suformuota nauja Vyriausybė  turėtų nuveikti, kad Lietuva sėkmingai įveiktų jos laukiančius iššūkius.

REKLAMA
REKLAMA

Apžvelgdamas praėjusius ketverius metus, LPK prezidentas  Robertas Dargis pabrėžė, kad tai buvo sunkus laikas tiek verslui, tiek Vyriausybei.

REKLAMA

Kviesdamas žvelgti į ateitį, R. Dargis pabrėžė, kad  didžiausia grėsmė yra emigracija ir mažėjantis gyventojų skaičius. Jis pabrėžė, kad svarbiausi klausimai – ar žmonės turės darbo, ar vaikai galės gauti tinkamą išsilavinimą – priklauso nuo ekonomikos augimo sąlygų ir to, ar sėkmingai dirbs verslo bendruomenė.

„Pramonininkai nori matyti stabilią nekaitaliojamą mokestinę aplinką. Ji turi būti paprasta ir patogi visiems mokantiems. Ekonomikos augimas turėtų tapti šalies prioritetu“, - sakė R. Dargis, pristatydamas verslo visuomenės lūkesčius ir siūlymus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, ekonominių Lietuvos interesų atstovimas turėtų tapti užsienio politikos prioritetu.

„Mes turime pasakyti, kad Rusija mums svarbi kaip rinka, žaliavų rinka,  negalime šiandien gyventi praeities žaizdomis“, - pabrėžė LPK prezidentas, sakydamas, kad svarbios ir kitos, ypač augančios Azijos rinkos.

„Progresinis darbo apmokestinimas paliestų tik 17 proc. dirbančiųjų, kurie susimokėtų už profesionalumą“, - aiškino LPK vadovas, aiškindamas, kodėl verslas kritiškai vertina progresinių mokesčių įvedimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų