REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Už langojau tikras ruduo, todėl vasarines suknutes ir plonytes palaidines pats metas saugiai atidėti į spintą bei pasiruošti naujam rudens sezonui. Kas bus madinga ir į ką vertėtų atkreipti dėmesį, su mumis sutiko pasidalyti vienas ryškiausių Lietuvos naujosios kartos dizainerių  – Robertas Kalinkinas.

Už langojau tikras ruduo, todėl vasarines suknutes ir plonytes palaidines pats metas saugiai atidėti į spintą bei pasiruošti naujam rudens sezonui. Kas bus madinga ir į ką vertėtų atkreipti dėmesį, su mumis sutiko pasidalyti vienas ryškiausių Lietuvos naujosios kartos dizainerių  – Robertas Kalinkinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalvos ir formos

Pasak dizainerio, šį rudenį madingiausios bus švelnios ir natūralios spalvos : „Ruduo bus gana ramus, ryškių spalvų nepamatysite, vyraus pasteliniai atspalviai.“

REKLAMA

Dizainerio nuomone, rudenį nė viena moteris neapsieis be dailaus elegantiško paltuko, tačiau šalia klasikos išliks ir laisvi, nevaržantys drabužiai: „Šį sezoną tikrai neapsieisime be gražių įliemenuotų paltų, tikrai bus „ant bangos“ įliemenuoti, militaristinio stiliaus drabužiai, taip pat atvirkščiai – klasikiniai, švarūs siluetai, be jokių smulkių detalių – užtrauktukų, sagų, grandinėlių. Ypač madingi bus paltukai su paslėptomis sagomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau manau, kad nepabėgsime ir nuo beformių daiktų – maišų, t.y. beformių drabužių, kurie neturi  tam tikro tiesaus kritimo, jie neįliemenuoti, labai laisvi, plačiomis rankovėmis, maskuojantys didžiąją kūno dalį. Tokiais drabužiais vizualiai galima nuslėpti nepageidaujamą viršsvorį. Tokia apranga jau kelis sezonus neišeina iš mados, todėl galima tikėtis, kad jie išliks madingi ir šį sezoną“, – teigė R. Kalinkinas.

Madingiausi aksesuarailaikrodžiai ir skarelės

Dizainerio teigimu, ryškūs aksesuarai nebus itin populiarūs, nes kol kas linkstama prie tendencijos rinktis paprastus, bet stilingus ir kokybiškus papuošalus. „Rankinės bus minimalistinės, nes žmonės dar nepasiruošę grįžti prie aštuntojo dešimtmečio blizgučių mados. Vyraus paprastų geometrinių formų vienspalvės rankinės arba dviejų spalvų deriniai. Rankinės bus didelės, nes žmonės kuo toliau, tuo labiau mėgsta nešiotis su savimi vis daugiau daiktų, o atsiradus mažiems kompiuteriams, planšetėms – S dydžio rankinės tampa nebepopuliarios.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kalinkinas teigė, kad pastaruoju matu pastebimas kur kas didesnis susidomėjimas kokybiškais laikrodžiais: „Žmonės pastaruoju metu vis labiau pamėgsta brangius stilingus laikrodžius. Manau, kad lietuviai pradėjo vertinti tam tikrą išliekamąją vertę turinčius aksesuarus ir privengia tuščios bižuterijos.

Taip pat bus populiarios skarelės ir kepurės, kurios pastaruoju metu vis labiau atranda savo vietą. Lietuviai neturi polinkio puoštis kažkokiomis stambiomis grandinėmis ar itin ryškiais papuošalais, todėl skarelės bus subtiliau ir puikiai papuoš nuogą kaklą.

REKLAMA

Prie lietuviškų orų niekur nepabėgsime ir nuo šalikų. Šalikėliai Lietuvoje nėra labai populiarūs, todėl atšalus puikiai tiks minėtos skarelės arba šalikai“, – madingus aksesuarus vardijo dizaineris.

Moterų ir vyrų aprangos akcentai

R. Kalinkinas rudenį moterims pataria eksperimentuoti ir drąsiai derinti įvairius aprangos variantus: „Moterims siūlau akcentuoti laisvesnį siluetą, nes pas mus jau kurį laiką vyravo penktojo dešimtmečio tendencijos, suspaustas bitės liemuo. Dabar siūlau nuo to šiek tiek nutolti ir akcentuoti, tarkim, laisvesnius marškinius, žinoma – ne per didelius, o tiesiog neįliemeniuotus, kuriuos galima derinti prie siaurų kelnių arba tamprių.“

REKLAMA

Vyrams dizaineris patarė ypač daug dėmesio skirti avalynei ir nepamiršti įsigyti stilingo laikrodžio, kas itin paryškina individualų stilių. „Vyrams šį sezoną ypatingą dėmesį siūlau skirti batams, nes jų garderobui itin svarbu yra batai ir geras laikrodis, todėl būtinai reikia pasiieškoti gerų, odinių, angliško stiliaus, klasikinių rudos spalvos batų. Vadovaudamasis savo nuojauta, manau, kad šį sezoną būtent rudos spalvos avalynė bus labai madinga tiek vyrams, tiek moterims. Nors esame įpratę rudenį pirkti juodos spalvos batus, nes žiūrim, kad būtų paprasta ir praktiška, tačiau tikrai vertėtų surizikuoti ir įsigyti rudų atspalvių apavą, o moterims turėtų būti ypatingai gražių rudų ilgaaulių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma žmonių dar gyvena retro dvasia ir daug kas dar labai mėgsta ir išnaudoja šitą stilių, todėl nemanau, kad nuo jo reikėtų bėgti, tiesiog įvesti keletą pakeitimų – spalvomis, formomis“ , – patarimus dalino R. Kalinkinas.

Stiliaus klaidos: kopijavimas ir nesugebėjimas derinti

Visada kalbant apie stilių ir stilingus drabužius turbūt ne vienam iškyla klausimas, kaip gražiai atrodyti neturint didelių pajamų, nes kiekvienas žmogus atsižvelgdamas į savo finansus stengiasi neatsilikti nuo mados. Dizaineris teigė, kad neturint galimybių įsigyti prabangių vardinių drabužių, nereikėtų stengtis kažkaip dirbtinai vaikytis to, ko negali turėti, nes tai sukels tik neigiamą rezultatą: „Vardinis drabužis žmogui negarantuoja stiliaus ikonos vardo. Mane mama išmokė kelių itin paprastų dalykų – turi būti švarūs batai ir išplauta galva (juokiasi).

REKLAMA

Patarčiau žmonėms tiesiog nepersistengti, nes tie, kurie negali nusipirkti vardinio rūbo, visais įmanomais būdais stengiasi savo drabužius padaryti kiek įmanoma panašesniais į vardinius, o šito daryti tikrai nereikia. To rezultatas – atrodo kaip nestilinga kopija arba nevykęs bandymas atrodyti stilingiau.

Siūlau vengti ryškių akcentų, jeigu žmogus jų nemoka derinti tarpusavyje, o tiems, kas turi skonį ir moka derinti – ryškūs akcentai tik padės. Bet kokiu atveju nereikėtų persistengti ir viską daryti su saiku, tokiu būdu dirbtinai nesivaikyti madų, o stengtis atrasti geriausius variantus pagal savo išgales“, – įsitikinęs R. Kalinkinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų