REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamentui paskelbus, kad antrojo šių metų ketvirčio nefinansinių įmonių pajamos buvo beveik dešimtadaliu didesnės nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, DNB vyresnysis analitikas Rokas Bancevičius pabrėžia, kad nei teigiamų, nei neigiamų netikėtumų įmonių finansiniai rodikliai neatskleidė, o dauguma įmonių šiuo metu dirba stabiliai ir veiklos lėtėjimo ženklų nerodo.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonių pelnas vidutiniškai padidėjo 1,1 proc. palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai. Tai rodo šalies įmones dirbant su vidutine maždaug 10 proc. pelno prieš mokesčius marža. Šiuo metu esant mažai pinigų kainai toks maržos lygis neverčia nerimauti, sako R. Bancevičius.

REKLAMA

Įmonių pelningumas lyginant antruosius šių ir praėjusių metų ketvirčius kiek suprastėjo (6,7 proc. pernai ir 6,2 proc. šiemet), bet dalis šio skirtumo atsirado dėl „Orlen Lietuva" naftos perdirbimo gamyklos remonto.

Geriausiai pelną didinti sekėsi mažmeninės prekybos įmonėms, kurioms iš dalies padeda Lietuvoje apsiperkantys nerezidentai. Gerai sekėsi ir su mažmenine prekyba susijusiam sandėliavimo ir transportavimo sektoriui. Dauguma apdirbamosios pramonės įmonių, kurios sukuria didžiausią dalį iš Lietuvos eksportuojamų prekių, pelną didino kiek nuosaikiau. Taigi vidaus rinkoje dirbusios įmonės antrąjį šių metų ketvirtį rodė spartesnį pelno didėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų