REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisijos (EK) prezidentas Jose Manuelis Barroso paragino Vokietijos piliečius nesirūpinti dėl savo indėlių sąskaitų saugumo po pranešimų apie ES bankų įstatymų reformą. Apie tai jis pareiškė interviu Vokietijos žiniasklaidai.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nenoriu, kad indėlių sąskaitos Vokietijoje būtų naudojamos kaip analogiškų sąskaitų Ispanijoje garantija. Tai beprotybė. Mes siekiame padidinti viso euro zonos bankininkystės sektoriaus stabilumą. Esu įsitikinęs, kad tuo bus suinteresuoti vokiečiai, turintys depozitinių sąskaitų“, - sakė J. M. Barroso.

REKLAMA

Kaip žinoma, Europos centriniam bankui (ECB) planuojama suteikti euro zonos bankų priežiūros įgaliojimus 2013 metais. ECB taip pat bus suteikta galimybė tiesiogiai padėti probleminiams bankams. Po šių naujienų pradėta nerimauti, kad euro zonos centrinis bankas gali pasinaudoti lėšomis iš neprobleminių euro zonos valstybių probleminiams bankams paremti.

Europos Komisijos vadovas taip pat patikino, kad EK budriai stebės ECB veiksmus, kai bus vykdoma probleminių euro zonos šalių skolos įsipareigojimų išpirkimo programa.

„Mes manome, kad ECB veikia pagal jam suteiktus įgaliojimus. Jeigu bus pažeistas monetarinės politikos vientisumas, ECB turės jį atitaisyti. Jeigu jis viršys savo įgaliojimus, mes, Europos Komisija, būsime pirmi, kas paduos jį į Europos Teisingumo Teismą“, - pridūrė J. M. Barroso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų