REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokia yra turtuolių paslaptis? Priešingai nei daugelis mano, turtuoliai nebūtinai privalo turėti ypatingų gabumų ar žinių apie investavimą. Gebėjimas pasiekti jūsų finansinius tikslus labiau priklauso nuo charakterio savybių negu nuo talentų ar gebėjimų, rašo „Forbes“.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, talentai ir gebėjimai taip pat yra svarbūs, jūs galite turėti ir pačią geriausią investavimo strategiją visame pasaulyje, tačiau jei neturėsite kantrybės ja vadovautis iki galo, pralošite daugiau negu galite gauti.

REKLAMA

Gera žinia ta, kad šias žemiau išvardintas charakterio savybes gali išvystyti kiekvienas ir jomis sėkmingai pasinaudoti siekiant savo finansinių tikslų.

Sveikas skepticizmas

Skeptikai vadovaujasi „įrodyk tai“ požiūriu ir kruopščiai pasveria bet kokią investavimo strategiją. Tai leidžia jiems išvengti daugelio bereikalingų tikslų ir nustatyti vieną investavimo strategiją ir ja nuosekliai vadovautis. Kadangi skeptikai yra pratę prie iššūkių, jie nepasimeta net ir esant sudėtingoms aplinkybėms.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad pasinaudotumėte skeptiko sėkme, kruopščiai ištirkite kiekvieno finansinio sprendimo privalumus ir trūkumus ir būtinai paieškokite bent keleto alternatyvų. Tada apsvarstykite visus galimus blogus scenarijus, pasverkite kiekvieną detalę. Jei tai padarę jaučiatės tvirtai,  eikite į priekį, o jei ne – laukite arba keliaukite atgal.

Nuo materialių dalykų nepriklausoma savivertė

Tie žmonės, kurie savo vertės netapatina su turtais pasiekia žymiai daugiau. Paradoksalu, tačiau dažnai sėkmingiausiems verslininkams yra tekę gyventi skurde arba prarasti visą savo turtą, tačiau ilgainiui jie ir vėl praturtėja, nes žino tikrąją savo vertę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie gyveno kukliuose namuose ir paskolai už būstą, kuri šiandien jau padengta, išleisdavo apie 500 dolerių per mėnesį. Tai iš dalies lėmė, kad jie neėmė paskolų naujam būstui, už kurias ateityje būtų reikėję mokėti nuo 25 iki 50 tūkst. dolerių per metus. Tai leido jiems turėti savų pinigų ir investuoti į savo idėjas ir pomėgius.

Kantrybė

Investuotojai, kurie turi nuoseklią strategiją, galiausiai būna apdovanoti, o besiblaškantys ir nuolatos panikuojantys pralošia. Tai parodo ir nesenas bendrovės „Fidelity“ tyrimas. Bendrovė ištyrė kelias investuotojų grupes: tų, kurie nuosekliai investavo į JAV pensijų planus „401(k)“ ir krizės metu neišgrynino pinigų, rezultatus, ir tų, kurie per 2008–2009 metų krizę pinigus iš fondų išsiėmė. Neišsiėmę investuotų pinigų iki 2011 m. birželio 30 dienos uždirbo 50 proc. viso investuoto turto, o išsiėmę pinigus teturėjo 2 proc. prieaugį.

REKLAMA

Tam, kad išsiugdytumėte kantrybę, užrašykite kiekvienos investicijos tikslą ir investavimo strategiją, įvardydami galimus nuosmukius ir trūkumus. Ir kitą kartą prieš nuspręsdami investuoti kitur, būtinai peržiūrėkite savo užrašus. Jūsų ryšys su pirminiais sprendimais ir gali būti tas dalykas, kuris leis būti kantriems.

Nuolankumas

Jei nesijaučiate stiprus kažkurioje srityje, nesidrovėkite samdyti tos srities profesionalo. Investuotojai, kuriems kas nors pataria, per metus uždirba maždaug 2 proc. daugiau nei kiti. Apie tai byloja nesena „Hewit Associates and Financial Engines“ apklausa. Bendrovė iš 400 tūkst. „401 (k)“ investuotojų išrinko tuos, kurie kreipėsi pagalbos į kitus specialistus. Rezultatai parodė, kad jų uždarbis buvo beveik 2 proc. didesnis nei nepasinaudojusių pagalba.

REKLAMA

Norėdami įgyti šį bruožą raskite žmogų, kuris jums padėtų priimti finansinius sprendimus, planuoti ar investuoti.

Rizikos prisiėmimas.

Sėkmingi investuotojai nebėga nuo rizikos, jie žino, kad rizika yra neišvengiama ir užuot bėgę jie naudoja rizikos mažinimo strategijas.

Kiekviena investicija, net ir tokia kaip indėlio sertifikatas banke, yra rizikinga. Visuomet gali nutikti kaip dabar, kai palūkanų normos sparčiai krenta. Itin konservatyvus investuotojas supranta, kad jis turi pradėti labiau taupyti arba drastiškai mažinti savo išlaidas, jei tik dalis jo turto yra investuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų