REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalčininkų rajono savivaldybei šeštadienį iškilmingai įteikta Europos Tarybos garbės vėliava. Ją rajono merui Zdzislavui Palevičiui, skambant Europos Sąjungos himnui, įteikė Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos atstovė Edeltraud Gatterer.

REKLAMA
REKLAMA

Šalčininkų miesto parke surengtoje šventėje savivaldybę ir jos žmones gavus Europos garbės vėliavos apdovanojimą pasveikino Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

REKLAMA

„Tai aukštas visų jūsų pastangų įvertinimas europiniu lygiu ir įrodymas, kad Šalčininkų bendruomenė vis geriau išnaudoja galimybes bendrauti ir bendradarbiauti, semtis ir dalintis patirtimi su kitų šalių bendruomenėmis“, - sakė A. Ažubalis.

Pasak ministro, Užsienio reikalų ministerija (URM) taip pat rūpinasi Šalčininkų vykdomų projektų sėkme - URM prisidėjo prie Dieveniškių technologijų ir verslo mokyklos projektų „Šalčininkai - kaip Šalčia“, „Etnografiniu protėvių kultūros ir tradicijų taku nuo Dieveniškių iki Vidžių“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aktyviai rėmėme ir remiame Europos informacijos centro veikimo Šalčininkuose idėją. Nepraėjo nė metai, o jau matome, kad centras sėkmingai įsiliejo į Šalčininkų bendruomenės gyvenimą ir tapo aktyvus jo dalyvis. Tikiu, kad panašių bendrų iniciatyvų ir nuoširdžių kontaktų ateityje tik daugės ir į jas įsitrauks vis daugiau dalyvių“, - teigė A. Ažubalis.

Pasak Šalčininkų rajono savivaldybės mero Z. Palevičiaus, Šalčininkų užmojai bendradarbiavimo su užsienio valstybėmis srityje yra labai platūs. Miestas turi daug partnerių iš Lenkijos, Baltarusijos, Vokietijos ir Prancūzijos. Tai leidžia bendruomenei aktyviai dalyvauti organizuojamuose seminaruose, mokymuose, mainytis patirtimi. Rajono jaunimas kasmet yra kviečiamas Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos partnerių dalyvauti įvairiuose jaunimo mainų projektuose bei stovyklose. Mero nuomone, didelę įtaką plačiam miestų-partnerių tinklui turi trys pagrindiniai dalykai: rajono daugiakultūriškumas, daugiakalbystė ir Šalčininkų žemės ir jos žmonių svetingumas.

Europos garbės vėliavos apdovanojimas Šalčininkų rajono savivaldybei paskirtas balandžio 26 d. Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesijos metu. Apdovanojimas, pasak Užsienio reikalų ministerijos, skiriamas įvertinus savivaldybės veiklą, narystę įvairiose vietos ir tarptautinėse savivaldos organizacijose, dalyvavimą miestų partnerystės programose, užsienio bendradarbiavimą, tarptautinių renginių organizavimą, Europos idėjų ir vertybių propagavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų