REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Argumentai prieš euro įvedimą Latvijoje – emociniai, o ne ekonomiškai pagrįsti, Rygos konferencijos sesijoje „Kodėl reikia kovoti už eurą?“ pareiškė Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas paskutinės apklausos rezultatus, kurie skelbia, kad prisijungimą prie euro zonos palaiko tik 13 proc. Latvijos gyventojų, jis pareiškė, jog tai susiję su krize euro zonoje, apie kurią mes girdime daug ir dažnai.

REKLAMA

Pasak premjero, menkas visuomenės euro palaikymas – ne priežastis rengti visuotinį balsavimą šiuo klausimu. Latvija jau surengė referendumą dėl stojimo į ES, ir nė viena šalis, kartu su Latvija įstojusios į ES ir jau įsivedusios eurą, tokio referendumo nerengė.

Į klausimą, ar Latvija turi planą tokiam atvejui, jei nepavyks įgyvendinti Mastrichto kriterijų, V. Dombrovskis atsakė: „Dabar mes dirbame prie plano A“.

Latvijos premjeras sakė, kad bus rengiama informacinė kampanija, per kurią bus visuomenei pateikiami ekonominiai argumentai, parodantys euro įvedimo naudą. Taip pat gali padėti Estijos pavyzdys – apie 71 proc. estų palaiko šalies narystę euro zonoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų