REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešbučių verslo pasaulyje pūstelėjo nauji vėjai. Vizionieriai stato laikinus viešbučius, kurie galėtų pasiūlyti nakvynę krovininiame konteineryje arba palapinėje, rašo BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinia kas įkvėpė tokią madą. Galbūt olimpinės žaidynės, o gal pasaulio ekonomikos nuosmukis.

REKLAMA

Tradiciškai viešbutis yra asocijuojamas su nuolatiniu ir pageidautina tvirtu statiniu, tačiau toks požiūris netapo kliūtimi jauniems britų verslininkams, kurie yra įsitikinę, kad patogią viešnagę gali užtikrinti visiškai priešingos koncepcijos laikinas būstas.

Ruošiantis Londono olimpinėms žaidynėms buvo baiminamasi, kad svečiams neužteks nakvynės vietų. Dėl šios priežasties dalis nekilnojamo turto savininkų tikėjosi pasipelnyti iš įvairiausių užkaborių nuomos. Kaip vėliau paaiškėjo, tokie nuogastavimai nepasiteisino ir daugelis optimistų, kurie tikėjosi išnuomoti savo sandėliukus liko nusivylę. Tačiau tai jau kita istorija.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus Jungtinėje Karalystėje prasidėjo paskolų krizė ir įsibėgėjo recesija. Statybų aikštelės sustingo. Viešbučių ir kitų NT projektų vystymas įstrigo, nes bankai nenoriai teikė kreditus. Nesant svečių nėra ko statyti ir pačio viešbučio, o nesant viešbučiui, nėra ko tikėtis ir pačių svečių. Atsirado užburtas ratas.

Būten tuo metu ir gimė laikinų viešbučių judėjimas

Romantiška prabanga

Pagalvojus apie laikinus viešbučius pirmiausia į galvą šauna Viktorijos laikų palapinės, kurias anglų džentelmenai naudodavo safario metu. Tokiuose mobiliuose būstuose netrūkdavo laikmečio dvasią atitinkančių prabangos elementų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kilnojami viešbučiai (nuotr. Organizatorių)Kilnojami viešbučiai (nuotr. Organizatorių)

Markas Sorrillis vadovauja dviems aukštos klasės viešbučiams Karibuose, tačiau neseniai nutarė britams pasiūlyti kiek ekscentrišką prabangą.

Kilnojami viešbučiai (nuotr. Organizatorių)Kilnojami viešbučiai (nuotr. Organizatorių)

Jo įkurta bendrovė „Pop-Up Hotel“ stato laikinus viešbučius įvairių festivalių metu. Tvirtos medžiagos palapinėse telpa patogios lovos, keletas baldų, o svarbiausia, kad tokio viešbučio darbuotojai teikia aukšto lygio aptarnavimo paslaugas.

Kilnojami viešbučiai (nuotr. Organizatorių)Kilnojami viešbučiai (nuotr. Organizatorių)

Tiesa, šios bendrovės paslaugos nėra pigios. Senovinių automobilių ralio metu išsinuomoti tokia palapinę trims naktims gali kainuotis kelis tūkstančius JAV dolerių.

REKLAMA

Konteineriai

„Pop-Up Hotel“ nusitaikė į brangesnį rinkos segmentą, tačiau laikinų viešbučių mados kūrėjai yra linkę orientuotis į praktiškesnius vartotojus.

Bendrovė „SnoozeBox“ į bet kurią šalies vietą gali atgabenti 80, 160 ar 240 kambarių viešbutį. Iš jūrinių konteinerių sulipdyta konstrukcija yra atgabenama sunkvežimiais.

KIlnojami viešbučiai (nuotr. Balsas.lt)KIlnojami viešbučiai

Įdomu tai, kad daugelis bendrovės savininkų yra tarnybą baigę kariškiai.

Kiekviename tokiame konteineryje yra įrengtas plokščiaekranis televizorius, bevielis internetas, oro kondicionierius, dušas, kriauklė bei tualetas.

REKLAMA

Žinoma, sutalpinus visą šią įrangą į vieną konteinerį tenka susitaikyti su maža erdve, bet bendrovė ateityje ketina kurti didesnius kambarius iš keleto konteinerių. Tokie kambariai taptų patrauklesni šeimoms bei VIP klientams.

KIlnojami viešbučiai (nuotr. Balsas.lt)KIlnojami viešbučiai

Bendrovės teigimu, visi konteineriai atkeliauja visiškai paruošti priimti svečius, todėl belieka pastatyti tokį modulį pasirinktoje vietoje ir palinkėti gyventojams smagios viešnagės.

„SnoozeBox“ didžiulį viešbutį automobilių stovėjimo aikštelėje gali įrengti per 48 valandas. Atskiri konteineriai yra skirti elektros ir santechnikos įrangai. Elektrą tokiai konstrukcijai tiekia generatoriai, o vanduo ir nuotėkos yra kaupiamos atskiruose konteineriuose įrengtuose rezervuaruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitelkus kraną gyvenamieji ir ūkiniai moduliai yra sumontuojami gana greitai. Didžiąją laiko dalį užima laiptų, takelių, dirbtinės žolės ir kitų išorės elementų montavimas.

KIlnojami viešbučiai (nuotr. Balsas.lt)KIlnojami viešbučiai

Bendrovė veiklą pradėjo nuo 80 perdirbtų konteinerių, šiandien „SnoozeBox“ gali pasiūlyti 520 tokių modulių. 2013 metais įmonė ruošiasi išsiplėsti iki 1000 konteinerių, o per artimiausius penkis metus pasiekti 5000 ribą.

Ateityje „SnoozeBox“ ketina konteinerius grąžinti į gimtinę ir įrengti konteinerių viešbutį laive. Tokie laivai galėtų nuleisti inkarus netoli kranto, kuriame vyksta vandens sporto renginiai, arba siūlyti klientams išbandyti komfortabilų poilsį laukiniuose paplūdimiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų