REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiajam Lietuvos kovotojui su interneto piratais, kauniečiui Vytui Simanavičiui ketvirtadienį Kauno Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai pareiškė įtarimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, arba neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paskelbta ir oficialiame Kauno policijos internetiniame tinklapyje Kaunas.policija.lt.

Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) vadovui įtarimai buvo pareikšti dar šių metų vasarį Kauno ONTV kriminalistų pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl kvaišalų prekybos.

REKLAMA

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad asmuo, padaręs šį nusikaltimą, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 2 iki  8 metų.

Pats V. Simanavičius glaudžiai bendradarbiavo su Lietuvos Kriminalinės policijos biuro pareigūnais, kovojančiais su interneto piratais.

Su autorių teisės pažeidimais kovojančios LANVA šefas V. Simanavičius žiniasklaidoje plačiai pagarsėjo kaip pradėjo kovas su lietuviškų „torrent„ puslapių valdytojais bei stambiausio „torrent“ tinklalapio „Linkomanija.net" autoriais.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias V. Simanavičiaus kovas kai kurios šalies žiniasklaidos priemonės palaikė, bet buvo ir tokių, kurie jį nuolat šmeižė, kritikavo savo naujienų skiltyse.

Nemokamus muzikos, kino failus pamėgę internautai iš V. Simanavičiaus internete nuolat šaipėsi praminę jį „Megztuku".

V. Simanavičiaus kovos su nelegalių failų platintojais ir vartotojais buvo persikėlusios ir į ilgai užtrukusius teismus.

Žiniasklaidoje skelbta, kad 2011 metų kovo mėnesį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nusprendė, kad policijos pareigūnai negali remtis LANVA surinktais duomenimis apie svetainės „Linkomanija.net" vartotojo esą neteisėtą veiklą internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LVAT nusprendė, kad Kauno miesto apylinkės teismas pagrįstai nutraukė vadinamąją „Linkomanijos“ bylą, kurioje šios svetainės vartotojas S. B. buvo kaltinamas neteisėtai parsisiuntęs ir padaręs viešai prieinama internete operacinę sistemą „Windows 7“. Taip jis esą pažeidė Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą.

Pirmosios instancijos teismas bylą nutraukė motyvuodamas tuo, kad nėra įrodymų, patvirtinančių naudotos įrangos tinkamumą, be to, įrodymus rinko neįgaliotas asmuo, bylą tyrė pareigūnas, dalyvavęs analizuojant gautą informaciją.

Kauno Žaliakalnio policijos komisariatas apskundė šią nutartį, tačiau LVAT praėjusį penktadienį nutarė apeliacinio skundo netenkinti ir palikti galioti pirmosios instancijos teismo nutarimą.

LVAT nutarimas yra galutinis ir neskundžiamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų