REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) interneto svetainėje paskelbti kandidatų į Seimą pateikti dokumentai: interesų deklaracijos, anketos, biografijos, turto ir pajamų deklaracijos bei rinkimams paaukotų pinigų sumos.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos „Drąsos kelio“ partijos lyderių Neringos Venckienės turto ir pajamų deklaracijoje nurodoma, kad privalomo registruoti jos turto vertė yra maždaug 290 tūkst. litų. Buvusi teisėja turi 125 tūkst. litų piniginių lėšų, o jos pajamos praėjusiais metais buvo apie 85 tūkst. litų neatskaičius mokesčių.

REKLAMA

VRK svetainėje taip pat nurodoma, kad N. Venckienei fiziniai asmenys iš viso paaukojo 1 218,80 litų. Didžiausia fizinio asmens paaukota suma – 200 litų, dauguma aukotojų jai skyrė po 40-80 litų.

Jos bendrapartiečiui suspenduotam kunigui Jonui Varkalai fiziniai asmenys paaukojo perpus mažiau – beveik 560 litų. Oficialaus partijos lyderio privalomas registruoti turtas įvertintas 19 tūkst. litų. Jo pajamos 2011 metais buvo 15 tūkst. litų. Nei vertybinių popierių, nei juvelyrinių dirbinių J. Varkalos deklaracijoje nenurodoma.

REKLAMA
REKLAMA

Nenuleidžianti rankų Asta Baukutė, kuriai nepavyko išsikelti savarankiškai, į Seimą nori kandidatuoti su Kristinos Brazauskienės vadovaujama Demokratine darbo ir vienybės partija. Kiek lėšų yra jos rinkiminėje sąskaitoje, neaišku, nes jokių duomenų apie tai VRK svetainėje kol kas nepateikta.

K. Brazauskienės partijai aukotojai taip pat šykštūs – trys fiziniai asmenys jai paaukojo vos 118 litų, skelbiama VRK svetainėje. Tačiau K. Brazauskienė turto ir pajamų deklaracijoje nurodo turinti privalomo registruoti turto už daugiau kaip 400 tūkst. litų, vertybinių popierių, juvelyrinių dirbinių už daugiau kaip 2 mln. 380 tūkst. litų, bei beveik 280 tūkst. litų piniginių lėšų. Pajamų grafoje nurodoma, kad 2011 metais jos buvo lygios nuliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemenka aukotojų parama gali pasigirti dabartinė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.  Jos sąskaitoje daugiau kaip 52 tūkst. litų. Tačiau tai – partijos skirti pinigai. Fiziniai asmenys, liudija VRK svetainėje pateikti duomenys, rinkimų kampanijai jai nepaaukojo nė lito.

Seimo pirmininkė turi privalomo registruoti turto daugiau kaip už  547 tūkst. litų, jos turimi vertybiniai popieriai, meno kūriniai ir juvelyriniai dirbiniai vertinami beveik 73 tūkst. litų. Tačiau kadenciją baigiančio parlamento vadovė, kuri 2011 metais uždirbo daugiau kaip 130 tūkst. litų prieš mokesčius, teturi 6 300 litų piniginių lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų