REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuviškasis auksas neturi karatų, bet yra ypač vertingas ir unikalus. Lietuviai savo auksu vadina gintarą, kuris vienintelis iš 250 pasaulyje randamų gintaro rūšių sudėtyje turi 8 proc. gintaro rūgšties, o Baltijos jūra – vienintelė jūra, į krantus išmetanti gintaro“. Taip šią savaitę „Life Sciences Baltics 2012“ konferencijoje dalyvaujantiems mokslininkams Valstybinis turizmo departamentas (toliau – VTD) pristatė baltiškąjį gintarą ir jo panaudojimo turizme galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie iš kelių šimtų susirinkusių mokslininkų buvo nustebinti sužinoję apie gintaro kilmę ar jo pritaikymą ne tik juvelyrikoje. Jie išgirdo, kad gintaro rūgštis, pasižyminti priešuždegiminėmis, antikancerogeninėmis, imunitetą stiprinančiomis savybėmis, yra naudojama ne tik kulinarijoje skaninant obuolių sūrius ar karamelę, bet ir kosmetikoje gaminant pudrą, kremą, ir medicinoje, kuriant priešvėžinius medikamentus. Tai išgirdę tiek užsienio, tiek Lietuvos mokslininkai juokavo, kad jiems derėtų dirbti ne užsidarius sudėtingų tyrimų laboratorijose, o labiau išnaudoti gerąsias gintaro savybes.

REKLAMA

Konferencijos „Life Sciences Baltics 2012“ dalyviai taip pat buvo raginami paragauti sakais atsiduodančios gintaro trauktinės ar su žymiąja kiniečių arbata lyginamos gintarinės arbatos, jiems pristatyti gintariniai smilkalai, muilas, aliejus. Vėliau mokslininkams buvo pademonstruota ir gintaro suknelė.

„Visi šie unikalūs produktai ir kitos turizmo paslaugos, tiesiogiai ar netiesiogiai susijusios su gintaru, jo paveldu, apdirbimu, bus pristatytos šiuo metu kuriamoje pasaulinio turistinio maršruto „Gintaro kelias“ interneto svetainėje. Joje Lietuvos gintaro prezentacija bus pavyzdinė, todėl kruopščiai renkame medžiagą, bendraujame su turizmo informacijos centrais, verslo asociacijomis ir, patalpinę surinktą informaciją, tikimės nustebinti turistus iš viso pasaulio, sudominti juos ir sukurti papildomą perspektyvų traukos į Lietuvą objektą“, - tvirtina VTD direktorė R. Balnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Virtualaus rinkodarinio gintaro „žemėlapio“, kuris apims šalis visuose žemynuose, iniciatyva buvo pristatyta šią vasarą VTD ir Jungtinių Tautų Pasaulinė turizmo organizacijos konferencijoje. Šiuo metu oficialūs projekto partneriai yra Rusija, Ukraina, Latvija, Baltarusija ir Vokietija. „Life Sciences Baltics 2012“ konferencijos dalyviai taip pat buvo paraginti grįžę informuoti savo šalies atstovus apie galimybę prisijungti prie pasaulinio „Gintaro kelio“.

„Life Sciences Baltics 2012“ – tarptautinio masto gyvybės mokslų forumas Vilniuje, kuriame dalyvauja ekspertai iš viso pasaulio. Jo metu pristatomas Lietuvos biotechnologijų, medicinos ir gyvybės mokslų potencialas tarptautinei visuomenei. Tai – pirmas tokio pobūdžio renginys Lietuvoje ir didžiausias Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų