REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienį, rugsėjo 14 d. BMW oficialiai pristatė naująjį „Active Tourer“ konceptą, kurio debiutas prieš publiką įvyks Paryžiaus automobilių parodoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šis konceptas bavarų ekspozicijoje bus itin svarbus, kadangi iš tiesų tai yra pirma būsimojo 1 serijos GT modelio dizaino prezentacija. Apkūnus, tačiau sportiškumo genus akivaizdžiai paveldėjęs kompaktiškas vienatūris, anot gamintojų, suderina tarpusavyje „komfortą, erdvę ir funkcionalumą su dinamišku važiavimu ir stiliumi“. Kaip ir dera BMW, išorės dizaine pastebimos užuominos į dėmesį aerodinamikai, išliko ir priekyje kiek išsišovę radiatoriaus grotelės, efektingai atrodo priekiniai žibintai su šviesos diodais ir agresyvaus stiliaus priekinis buferis.

REKLAMA

„BMW Active Tourer“ koncepto išorės dizainas (nuotr. Gamintojo)„BMW Active Tourer“ koncepto išorės dizainas (nuotr. Gamintojo)

Visu kėbulo šonu aiškiai išrėžta aukštyn lykanti „juosmens linija“, bagažinės dangtis padailintas nedideliu oro aptaku. Į žemę sportiškasis vienatūris remiasi 20 colių skermens lengvojo lydinių ratlankiais. Bendras „Active Tourer“ kėbulo ilgis siekia 4350 mm, plotis apima 1834 mm, aukštis siekia 1560 mm, o ratų bazė – 2670 mm.

„BMW Active Tourer“ koncepto interjeras (nuotr. Gamintojo)„BMW Active Tourer“ koncepto interjeras (nuotr. Gamintojo)

Salone pritaityti tradiciniai BMW dizaino elementai, didelė dalis paviršių padengti aukštos kokybės oda, matomos laminuotos medienos ir nežinomos medžiagos oranžinės detalės. Įsitaisiusį priekyje vairuotoją pasitinka skaitmeninis prietaisų skydas su įspūdingos 10,25 colių įstrižainės ekranu, kurį papildo naujos kartos projekcijų ant priekinio stiklo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

„BMW Active Tourer“ koncepto technologijos (nuotr. Gamintojo)„BMW Active Tourer“ koncepto technologijos (nuotr. Gamintojo)

Greta kitų dėmesio vertų privalumų yra multimedijos įranga, į dvi dalis padalinta sulankstoma galinė sėdynė ir per visu stogu besitęsiantis panoraminis stoglangis su sulaikomų dedalių įrenginiu, leidžiančiu vairuotojui reguliuoti į saloną patenkančios šviesos kiekį.

„BMW Active Tourer“ koncepto išorės dizainas (nuotr. Gamintojo)„BMW Active Tourer“ koncepto išorės dizainas (nuotr. Gamintojo)

Trauką praktiškajam BMW konceptui suteikia įtraunamas ličio jonų baterijas turinti hibdridinė jėgainė, kurią sudaro 1,5 litro benzininis variklis su dviem turbokompresoriais ir elektros motoras. Bendra tokios pavaros galia siekia 190 AG, o maksimalus sukimo momentas – 200 Nm.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai leidžia „Active Tourer“ nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėti greičiau nei per 8 sekundes, išvystyti maksimalų maždaug 200 km/h siekiantį greitį ir vien elektros energina nuvažiuoti daugiau nei 30 km. Kalbant apie ekonomiškumą ir ekologiją, BMW tikisi, kad vidutinės koncepto degalų sąnaudos nesieks 2,5 l/100 km, o anglies dvideginio emisija bus nedidesnė kaip 60 g/km.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų